Nieuws

Landelijke dialoog medezeggenschap goede maar eerste stap

UTRECHT,
13 maart 2015

Donderdagmiddag 12 maart 2015 organiseerde het ISO naar aanleiding van de vele roepen om meer inspraak een landelijke dialoog tussen bestuurders en medezeggenschappers. “Dit is pas het begin, nu moeten we met z’n allen deze kans aangrijpen om de status quo uit te dagen en nodige verbeteringen daadwerkelijk door te voeren”, was de conclusie van deze middag. Het ISO concrete aanbevelingen voor vervolggesprekken die op instellingen verder gevoerd moet worden op een rij in de ‘ISO-memo medezeggenschap’.

ISO bestuurslid Rosanne Broekhuizen: “De landelijke dialoog was een goed gesprek met een positieve insteek en bovenal een gezamenlijk belang: inspraak en betrokkenheid van medezeggenschap.” Bestuurders en studenten opperden aanbevelingen zoals het maken van afspraken over informele gesprekken, faciliteiten en interpretaties van de wet. “Aan de hand van deze dialoog komen wij nu met de ‘ISO-memo medezeggenschap’ die studenten en bestuurders als leidraad kunnen gebruiken voor vervolggesprekken. Want dit is natuurlijk pas het begin”, aldus Rosanne.

Het ISO vindt het gesprek een belangrijke start maar niet vrijblijvend, inmiddels is wel aangetoond dat verbetering nodig is. “Wij geloven nog steeds in de dialoog, wél is belangrijk dat daar wel concrete afspraken over verbeteringen uitkomen”, aldus Rosanne Broekhuizen. Het ISO hoort graag van medezeggenschappers en bestuurders terug hoe dit gesprek binnen de instelling verloopt en welke stappen gezet worden naar een betere inspraak en betrokkenheid.

Ook het ISO stopt niet bij deze landelijke dialoog. Volgende week zal een onderzoek naar de huidige staat van de medezeggenschap in heel Nederland van start gaan: de medezeggenschapsmonitor. Aan de hand van de resultaten organiseert het ISO samen met vele partijen uit het veld een grootschalige ‘Dag van de Medezeggenschap’ op woensdagmiddag 17 juni. Rosanne: “Medezeggenschappers kunnen sinds kort ook terecht op ons kennisplatform waar de ingewikkelde wet op een toegankelijke manier is uitgelegd.”.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier