Persbericht

Geen steun voor experiment collegegelddifferentiatie

UTRECHT,
14 april 2015

De PvdA wil dat minister Jet Bussemaker het voorstel om te experimenteren met hoger collegegeld intrekt, daarvoor is een meerderheid in de Kamer, zo concludeert NU.nl na een rondgang langs Kamerleden. Het ISO is blij dat de Kamer nu ook inziet dat het niet wenselijk is om drempels op te werpen voor extra trajecten. “De toegankelijkheid van kwalitatief goed onderwijs moet voor iedereen gewaarborgd blijven”, aldus Rosanne Broekhuizen, bestuurslid van het ISO.

Het ISO vindt het belangrijk dat er voor alle studenten ruimte is voor optimale talentontwikkeling. ‘Alle studenten hebben recht op excellent onderwijs’ aldus Rosanne Broekhuizen. Met de komst van het leenstelsel komt er geld vrij om de kwaliteit van het hoger onderwijs te verbeteren. Het ISO vindt het belangrijk dat hiervan zoveel mogelijk studenten gaan profiteren. Zij moeten immers meer investeren in hun opleiding.

Als bestemming voor de vrijgekomen gelden wordt vaak kleinschalig onderwijs genoemd. Het ISO is hier positief over maar waarschuwt voor de mogelijkheid van selectie en collegegelddifferentiatie voor opleidingen met het predicaat kleinschalig en intensief onderwijs. Hierdoor komt de toegankelijkheid van het hoger onderwijs in het geding. Het ISO vindt dit onwenselijk en doet daarom een oproep aan de Kamer om ook deze vorm van collegegelddifferentiatie te verbannen. “Kwalitatief goed en kleinschalig onderwijs is de norm en bij die norm hoort geen collegegelddifferentiatie”, aldus Rosanne Broekhuizen.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier