Nieuws

ISO kiest nieuw bestuur

UTRECHT,
24 april 2015

Vandaag sprak de Algemene Vergadering van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) haar vertrouwen uit in de volgende vijf bestuursleden voor het collegejaar 2015-2016: Linde de Nie, Simon Theeuwes, Hilde Feddema, Birk Jonker en Tycho Wassenaar. Het kandidaat-bestuur wordt op de bijzondere Algemene Vergadering van 27 juni 2015 officieel benoemd. Kandidaat-voorzitter Linde de Nie: “We kijken er enorm naar uit om ons samen met alle lidorganisaties komend jaar in te zetten voor kwalitatief hoogwaardig onderwijs. Hoger onderwijs dat studenten prikkelt en weet uit te dagen.”

Voorzitter wordt Linde de Nie. Linde is 21 en heeft gestudeerd aan Amsterdam University College, Boston College, Fudan University en Tsinghua University. Linde heeft zich naast haar studie onder andere ingezet voor de Model United Nations student board en Harvard University Conference. Daarnaast heeft ze diverse stages gelopen waaronder bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en het College voor de Rechten van de Mens.

Simon Theeuwes wordt de secretaris van het ISO. Simon is 23 en is zijn studie opleidingskunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) aan het afronden. Simon is naast zijn studie actief in diverse commissies en binnen de medezeggenschap. Zo is hij lid van het college van beroep, vicevoorzitter van de faculteitsraad en is hij afgevaardigde in de opleidingscommissie. Daarnaast heeft Simon gewerkt bij het landelijke bureau van GroenLinks .

De rol van penningmeester wordt vervuld door Hilde Feddema. Hilde is 23 jaar, heeft haar bachelor aan de Universiteit Utrecht behaald en heeft de master International Public Management and Policy aan de Erasmus Universiteit afgerond. Tevens studeerde Hilde aan de Australian National University en heeft ze onderzoek gedaan in Indonesië. Hilde is tijdens haar studie altijd actief geweest bij haar studievereniging en studentenvereniging.

De twee algemeen bestuursleden zullen Birk Jonker en Tycho Wassenaar worden. Birk is 26, studeert algemene economie aan de UvA en was actief bij lidorganisatie ASVA. Daarnaast heeft Birk commissie- en bestuurservaring bij de Amsterdamse Kamer van Verenigingen en zijn studievereniging en was hij directeur van Leerwinkel B.V.

Tycho Wassenaar is 26 en bezig met het afronden van de research master Bestuurs- en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast heeft Tycho gestudeerd aan de Konkuk University en aan University of Cologne. Tycho was naast zijn studie voorzitter van zijn studievereniging, student-lid in het management team van zijn bachelor opleiding sociologie en voorzitter van de faculteitsraad.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier