Persbericht

Docent van het Jaar Verkiezing op 5 maart 2016

UTRECHT,
02 december 2015

Utrecht, 2 december 2015 – Bijna iedereen herinnert zich wel die ene docent die hem of haar heeft uitgedaagd, geprikkeld of gemotiveerd om die extra stap te maken. Juist deze inspirerende docenten kunnen het cruciale verschil maken voor studenten in het hoger onderwijs. Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) wil deze docenten de waardering geven die zij verdienen. Na een succesvolle eerste editie in 2015 wil het ISO ook in 2016 goed docentschap onder de aandacht brengen. Daarom organiseert het ISO op zaterdag 5 maart 2016 voor de tweede keer de landelijke Docent van het Jaar Verkiezing.

Het is een gegeven dat het verzorgen van echt goed onderwijs door docenten vaak onderbelicht wordt en niet altijd de waardering krijgt die het verdient.  Het ontbreken hiervan kan leiden tot lage prioritering van onderwijs en dit kan anders, vindt het ISO. De Docent van het Jaar Verkiezing wordt georganiseerd door studenten om waardering uit te spreken voor goede docenten in het onderwijs en een inspiratiebron te zijn voor anderen. Minister Jet Bussemaker zal aanwezig zijn om in gesprek te gaan met de genomineerden en zal de winnende docent een unieke prijs uitreiken.

Inmiddels hebben alle centrale medezeggenschapsraden en College van Besturen een brief ontvangen en kunnen zij per instelling één docent nomineren tot uiterlijk 31 januari 2016. Uit alle inzendingen zal de jury vijf inspirerende docenten nomineren. Op de dag zelf zullen de genomineerden zich presenteren en in debat gaan met minister Jet Bussemaker over docentkwaliteit. Na deze presentaties zal de jury uiteindelijk een winnaar kiezen.

Ter voorbereiding van de Docent van het Jaar Verkiezing  organiseren we ook een bijeenkomst over docentkwaliteit. Hierin zullen studenten, docenten en experts in gesprek met elkaar gaan over wat docentkwaliteit is en hoe je dit bereikt. Wil je ook hier over meedenken? Kom dan op 10 december naar ISO on Tour ‘Investeren in Docenten’ om 17.00 uur in Den Haag. Voor meer informatie klik hier.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier