Nieuws, Persbericht

Meer dan half miljoen studenten zoeken vertegenwoordigers!

UTRECHT,
08 januari 2016

Ieder jaar gaat het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) op zoek naar een nieuw bestuur, vijf personen die zich op landelijk niveau in een dynamische werkomgeving een jaar lang in willen zetten voor meer dan een half miljoen studenten.

De toegankelijkheid en kwaliteit van onderwijs zijn belangrijke onderwerpen in het huidige (politieke) debat. Vragen die hierbij spelen zijn onder andere: Welke maatregelen gaan onderwijsinstellingen treffen om de met de overheid gemaakte prestatieafspraken te halen? Wat mag er van studenten gevraagd worden als het gaat om studievoortgang? Wat gaat er gebeuren met de ov-studentenkaart en het studiefinancieringsstelsel?

Deze ontwikkelingen roepen de vraag op wat de consequenties zijn voor studenten, op korte en lange termijn. Blijft het hoger onderwijs van kwalitatief hoog niveau? Wat gebeurt er als studeren in het buitenland interessanter wordt? Hoe maken studenten de juiste studiekeuze en vinden ze de juiste aansluiting op de arbeidsmarkt?

Wil jij een antwoord geven op dit soort vragen en daadwerkelijk een bijdrage leveren aan het hoger onderwijs van de toekomst? Word dan bestuurslid bij het ISO!

Het ISO is de grootste landelijke organisatie die de belangen van alle studenten in het hoger onderwijs behartigt. Dit doet het ISO als vaste gesprekspartner van onder andere het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de politieke partijen en de koepels van universiteiten en hogescholen.

Kijk op ISO.nl/bestuursjaar voor meer informatie over (een bestuursjaar bij) het ISO en de sollicitatieprocedure. De deadline om te solliciteren is op 19 februari vóór 23:59.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier