Persbericht

‘Studenten eisen oplossing minister bij masterselectie’

UTRECHT,
13 januari 2016

Utrecht, 13 januari 2016 – Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) heeft in een brief, medeondertekend door alle universitaire studentenraden in Nederland, grote zorgen geuit over masterselectie. De studentenraden vrezen dat de kwaliteit van masteropleidingen ter discussie komt te staan wanneer hun instelling als enige niet selecteert. “Wij sturen deze brief omdat we niet willen dat er een wedloop ontstaat waarin universiteiten massaal selectie invoeren om zo maar niet de laatste te zijn”, aldus Linde de Nie, voorzitter van het ISO.


Sinds 2014 mogen universiteiten studenten selecteren voor een masteropleiding. Hoewel dit zou moeten leiden tot een scherpere profilering van de masteropleidingen en een bewustere masterkeuze, voorzien studenten problemen. Onder studenten heerst vooral onbegrip over wat een universitaire bachelor diploma eigenlijk nog waard is. De Nie: “Het ISO en alle universitaire studentenraden zeggen daarom tegen de minister en de universiteiten: kom met een oplossing zodat er voor studenten met een bachelor diploma ook een plek is in een master.”

Studenten moeten ten alle tijden de mogelijkheid krijgen om een master te volgen. De realiteit is namelijk dat de arbeidsmarkt niet open staat voor studenten met alleen een afgeronde universitaire bachelor. De Nie: “Als de minister niet ingrijpt en blijft afwachten zullen studenten dit beleid tegen houden. We maken daarom gezamenlijk een vuist. De minister en universiteiten moeten niet afwachten maar ingrijpen, voordat er ‘afvoerputjes’ ontstaan”. 

 

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier