Persbericht

ISO steunt OV-actie studenten

UTRECHT,
04 maart 2016

Gisteren is een groep studenten een petitie gestart waarin zij hun recht claimen om in de spitsuren te blijven reizen. Om dit kenbaar te maken hebben duizenden studenten aangegeven op 8 maart hun OV-studentenkaart te gebruiken via een ludieke actie: NK trein rijden tijdens de spits. Het ISO steunt deze actie. Linde de Nie, voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg: “Niemand verplicht studenten niet in de spits te rijden, en zeker niet de NS. Studenten zijn geen derderangs treinreizigers wiens reisrecht zomaar afgenomen kan worden.”


Het reisrecht van studenten blijft overeind staan, ook bij initiatieven om de drukte in de spits beter te spreiden. Daar heeft het ISO ook voor gepleit in de landelijke taskforce ‘Beter Benutten’. De Nie: “Het verminderen van studenten in de spits kan alleen op regionaal niveau gerealiseerd worden waarbij studenten vrijwillig samen met de instelling tot oplossingen komen. Daarbij moet uiteraard rekening worden gehouden met de invoering van het leenstelsel en het feit dat studenten nu meer dan ooit in hun eigen inkomen moeten voorzien.”

Het ISO ergert zich dan ook over berichtgeving dat ‘de NS zijn zin krijgt’. Die beeldvorming klopt niet. De Nie: “Studenten moeten samen met de universiteiten en hogescholen beslissen of en hoe zij de spits kunnen ontlasten om zo meer geld in onderwijs te kunnen steken. Dat is de afspraak.”

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier