Nieuws

Visie op macrodoelmatigheid

UTRECHT,
23 maart 2016

Het ISO verstuurde vandaag aan de Tweede Kamer een voorstel ten aanzien van macrodoelmatigheid. We pleiten voor een structurele doelmatigheidscheck van opleidingen in het hoger onderwijs, waarbij we een duidelijk onderscheid maken tussen hbo en wo. Hierin vatten we macrodoelmatigheid breder op dan alleen het economische nut van een opleiding. Het gaat hierbij namelijk ook om de maatschappelijke relevantie van een opleiding. Dat laat onverlet dat de overheid volgens ons veel directer moet sturen in het belang van de student en zijn of haar toekomstperspectief. Op die manier zorgen we dat elke student makkelijker aan een baan komt na het volgen van hun studie naar keuze. Lees het volledige plan hier.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier