Nieuws

Tweedejaars krijgt nog steeds bindend studieadvies

UTRECHT,
27 mei 2016


Afgelopen week  sprak het rechtsorgaan de CBHO zich uit dat een student op basis van behaalde studiepunten in het tweede jaar niet meer mag worden verwijderd van de opleiding. Dit blijkt op veel instellingen echter een normale gang van zaken te zijn. Studenten zijn zich niet voldoende bewust van hun rechten en ondergaan dit oordeel.

Vandaag sturen het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) een brief naar de Tweede Kamer om een halt te roepen aan hogescholen en universiteiten die het BSA in strijd met de wet gebruiken. “Wij verzoeken de Kamerleden en de minister om maatregelen te nemen. Studenten vertrouwen op het oordeel van de instelling en blijken de dupe van rendementsdenken” zegt ISO voorzitter, Linde de Nie.

Heb jij onterecht een bsa gehad of heb je hier vragen over, neem dan contact op met het LSR.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier