Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Nieuws

Zelfportret van opleidingscommissies

UTRECHT,
02 juni 2016

Samen met de Inspectie voor het Onderwijs willen wij opleidingscommissies in het hoger onderwijs helpen hun inbreng in de kwaliteit(szorg) van de opleiding te versterken. Daarvoor verzamelen we informatie over het huidige functioneren van opleidingscommissies met vragenlijsten en gesprekken.

Op dit moment is er een vragenlijst uitgezet naar opleidingscommissies. Daarnaast hoort de Inspectie tijdens rondetafelgesprekken met opleidingscommissies (oc’s) wat hen kan helpen, waar problemen zitten en welke oplossingen opleidingscommissies nu al vinden.

Ook verzamelen ze voor het onderzoek inspirerende praktijkvoorbeelden in de vorm van zelfportretten, verteld door leden van oc’s , kwaliteitszorgmedewerkers of andere professionals. Zelfportretten geven een rijk en realistisch beeld van de praktijk: ze schetsen succesverhalen, maar ook problemen en dilemma’s. Dat is inspirerend voor andere opleidingscommissies en kan ook nieuwe visies en definities van kwaliteit opleveren. Wil uw opleidingscommissie ook een zelfportret van uw instelling presenteren? Lees dan hier meer over de aard en inhoud van een zelfportret en de procedure. De Inspectie publiceert de portretten op hun website en begin 2017 worden ze ook gebundeld.

Wilt u meer weten?

Terri van der Velden

Woordvoerder

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Terri van der Velden – 06 515 165 01

Contactformulier