Nieuws

Kamervragen over psychisch welzijn van studenten

UTRECHT,
09 november 2016

Er zijn grote verschillen wat betreft de mogelijkheden tot psychische ondersteuning tussen hoger onderwijsinstellingen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) dat vorige maand uitkwam. Kamerleden Asante en Tanamal dienen naar aanleiding van dit onderzoek Kamervragen in over het aanbod van psychische hulp voor studenten.

De druk op studenten neemt toe door rendementsmaatregelen als het bindend studieadvies, de afschaffing van de basisbeurs en verdringing op de arbeidsmarkt. ISO-Voorzitter Jan Sinnige: ‘Als een student onder al die druk bezwijkt, moet hij kunnen rekenen op professionele begeleiding. Daartoe moeten studentenpsychologen geëquipeerd worden.’ De informatievoorziening bij hogescholen blijft sterk achter ten opzichte van universiteiten, zo blijkt verder uit het rapport. De psychologen zijn vaak moeilijk te vinden en de wachttijden zijn soms erg lang (tot wel drie maanden).

Alle Kamervragen over het aanbod van psychische studenten voor studenten vind je hier.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier