Nieuws

Docenten strijden om hoogste eer: Docent van het Jaar-verkiezing deadline nadert

UTRECHT,
10 januari 2017

Utrecht, 11 januari 2017 – Inspirerende docenten kunnen een cruciaal verschil maken voor studenten aan universiteiten en hogescholen. Deze docenten verdienen de grootst mogelijke waardering. Daarom organiseert het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) op 1 april 2017 voor de derde keer de landelijke Docent van het Jaar-verkiezing. De winnaar van deze verkiezing, de Docent van het Jaar, ontvangt uit handen van Minister Bussemaker een beurs voor onderwijsinnovatie en zal het eerste lid worden van de landelijke Docentenkamer.

Het verzorgen van goed onderwijs door docenten wordt nog te vaak onderbelicht en krijgt niet altijd de aandacht en waardering die het verdient. De Docent van het Jaar-verkiezing wordt georganiseerd door studenten om juist die waardering te geven. ISO-voorzitter Jan Sinnige: ‘Iedereen herinnert zich dat ene adembenemende college gegeven door een extreem bevlogen docent. Behalve de eeuwige herinnering, verdient zo een docent ook een serieuze prijs.’

De prijswinnaar ontvangt een beurs om zijn eigen onderwijs te innoveren en wordt het eerste lid van de nieuw in te stellen docentenkamer. Deze Kamer is een initiatief van het ISO en Minister Bussemaker. Daarin komen Docenten van het Jaar en Comeniusbeurswinnaars jaarlijks bijeen om de Minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap adviezen te geven vanaf de werkvloer: wat is er nodig om een goede docent zich maximaal te laten ontwikkelen en zo studenten te kunnen inspireren?

Tijdens de verkiezing op 1 april strijden vijf genomineerde docenten voor de prestigieuze titel. Eerst geven zij een kijkje in de keuken: hoe geven zij onderwijs van wereldformaat? Vervolgens gaan de kandidaten in debat met Minister Bussemaker over docentkwaliteit. Na deze presentaties kiest de jury een winnaar. De jury bestaat uit ISO-bestuurder Desley van der Zande, student Bob van Soolingen, oud-directeur van de Vereniging Hogescholen Ad de Graaf, emiritus hoogleraar Human Resources Development Joseph Kessels en de Docent van het Jaar 2016, Loes Damhof.

Docenten nomineren kan nog tot 19 januari 2017. Nominaties kunnen ingediend worden door centrale medezeggenschapsraden en College van Besturen van universiteiten en hogescholen.

Ga naar www.iso.nl/docentvanhetjaar om een docent te nomineren met de unieke code!

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier