Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Nieuws

ISO & Minister trekken samen op tegen extra kosten

UTRECHT,
23 maart 2017

Extra kosten bovenop het collegegeld werpen financiële drempels op voor studenten. Het ISO trok al eerder aan de bel, samen met het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR); onder andere met een Zwartboek, aandacht in de Studentenkamer en een meldpunt. Het leverde honderden reacties op van gedupeerde studenten. Het Ministerie van OCW en het ISO trekken daarom samen op richting instellingen die extra kosten vragen. Dat benadrukte de Minister in antwoord op Kamervragen.

Zowel Jasper van Dijk als Amma Asante hebben Kamervragen gesteld over het onderwerp. Van Dijk en Asante benadrukken de onwenselijkheid van de extra kosten. Ze stellen vragen naar de handhaving, de verhouding met het gelijke kansen-beleid van het ministerie en waarborging voor de toekomst.

Het ISO heeft de resultaten van zijn inventarisatie gedeeld met het Ministerie en zal samen met het Ministerie van OCW en het LSR optrekken richting instellingen die de extra kosten rekenen aan studenten. De Minister schakelt hier ook de Inspectie van het Onderwijs voor in.

Heb jij onterecht extra kosten gemaakt voor je studie? Meld ze bij ons meldpunt!

Wilt u meer weten?

Terri van der Velden

Woordvoerder

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

030-230 26 66

Algemeen mailadres:

Telefoonnummer persvoorlichter:

Terri van der Velden - 06 515 165 01

Contactformulier