Nieuws

Studenten adviseren aankomende regering: Investeer geld basisbeurs nú in onderwijs

UTRECHT,
30 maart 2017

Utrecht, 30 maart ’17 – Studenten roepen in een brief aan informateur Edith Schippers de aankomende regering op te investeren in het hoger onderwijs en extra aandacht te hebben voor kwetsbare groepen studenten. Dat schrijft het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) uit naam van meer dan 700.000 studenten. ISO-bestuurslid Jeroen Wienen licht toe: “Iedere euro die voortkomt uit het afschaffen van de basisbeurs moet direct geïnvesteerd worden in de kwaliteit van het hoger onderwijs.”

De studentenorganisatie stipt in de brief aan dat het hoger onderwijs de laatste jaren flinke klappen te verduren heeft gekregen. ISO-bestuurslid Jeroen Wienen: “We willen dat iedereen die wil en kan studeren daar ook de mogelijkheid toe krijgt. Nu zien we te vaak dat bepaalde groepen daarbij achtergesteld worden. Studenten met laagopgeleide ouders of met een migratieafkomst krijgen minder kansen. Het hoger onderwijs dient haar emancipatoire functie in aankomende regeerperiode opnieuw op te pakken.”

Het hoger onderwijs heeft een unieke functie, zo stelt het ISO. Wienen sluit af: “Het is van cruciaal dat het Nederlandse hoger onderwijs blijft innoveren, blijft verbinden en blijft verheffen. Toegankelijkheid en kwaliteit dienen daarom boven elke twijfel verheven te zijn.”

De brief aan informateur Edith Schippers lees je hier.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier