Nieuws

ISO reageert: DUO schendt privacyrechten studenten

UTRECHT,
23 augustus 2017

De Volkskrant onthulde op 22 augustus dat Translink, het bedrijf achter de OV-chipkaart de reisgegevens van minimaal tientallen studenten door heeft gespeeld aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Dit gebeurde op verzoek van de Dienst Uitvoerig Onderwijs (DUO). De Haagse rechtbank heeft in mei geoordeeld dat DUO hiermee de privacyregels overtrad. Het ISO is geschokt door deze ontdekking en voorzitter Rhea van der Dong heeft gereageerd in het NOS Journaal.

Het is echt onacceptabel dat de privacy van tientallen studenten op deze manier geschonden is. Het ISO roept Translink, DUO en het ministerie op om onmiddellijk te stoppen met deze praktijken. Daarnaast wijst het ISO erop  dat ook de studenten die al getroffen zijn door deze onrechtmatige maatregel  gecompenseerd moeten worden.

Wilt u meer weten?

Lisanne de Roos

Woordvoerder

0651516501

deroos@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

030-230 26 66

Algemeen mailadres:

Telefoonnummer persvoorlichter:

06 515 165 01

Contactformulier