Nieuws

Woede om hoge kosten verplichte toelatingstoetsen studie

UTRECHT,
22 februari 2018

Utrecht, 22 februari 2018 – Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) sprak zich in het RTL nieuws van 21 februari uit tegen dure toelatingstoetsen voor masteropleidingen. Studenten moeten soms honderden euro’s betalen voor de GMAT of TOEFL, terwijl ze niet eens zeker zijn van toelating.

De studentenorganisatie krijgt steeds vaker klachten van studenten die hoge bedragen moeten betalen voor toelatingstoetsen die zij moeten maken om aan te tonen dat zij geschikt zijn om aan een master te beginnen. Voorzitter van het ISO, Rhea van der Dong: “Deze testen zijn gemiddeld ongeveer 200 euro per test. Maar veel studenten geven aan dat ze ook nog ter voorbereiding allerlei cursussen doen dus kan het bedrag zo oplopen tot 1000 euro, enkel en alleen om een master binnen te komen.”

Ook krijgen de studenten steun van de Tweede Kamer. D66-Kamerlid Paul van Meenemen vindt het absurd dat studenten nu moeten betalen voor de testen. “Door die financiële drempel ontstaan er ongelijke kansen op toegang tot je dromen.”

Lees hier wat RTL Nieuws er over schrijft.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier