Nieuws, Persbericht

Youssef El Bouhassani beste docent van Nederland 2018

UTRECHT,
21 april 2018

UTRECHT, 21 april 2018  Youssef El Bouhassani van de Hogeschool van Amsterdam is uitgeroepen tot de Docent van het Jaar 2018. In de verkiezing, een initiatief van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), strijden docenten van hogescholen en universiteiten om titel Docent van het Jaar 2018 en een beurs van 25.000 euro. De jury roemt de manier waarop El Bouhassani zijn studenten weet te inspireren, in plaats van alleen maar informatie zendenHij ontving de prijs uit handen van minister Ingrid van Engelshoven (OCW). ISO-voorzitter Rhea van der Dong: “Goed onderwijs valt of staat met goede docenten. Zij bereiden studenten voor op hun toekomst. Youssef El Bouhassani is een fantastisch voorbeeld van hoe inspirerend een docent kan zijn.” 

Youssef is docent Toegepaste Wiskunde aan de Hogeschool van Amsterdam. Afgelopen jaar is hij door zijn hogeschool verkozen tot Docent van het Jaar. De jury vindt het mooi om te zien hoe hij studenten inspireert, in plaats van enkel informatie zendt. Hiervoor gebruikt hij activerende, innovatieve en creatieve werkvormen die studenten zelf tot nadenken zet. Dit combineert hij met een groot enthousiasme en een open en betrokken houding naar studenten toe. Studenten zijn hier lovend over en de jury sluit zich daar graag bij aan. De jury, bestaande uit studenten en vakprofessionals, heeft onder andere gekeken naar passie, innovatie, feedback en onderwijsvisie.  

Meer aandacht nodig voor ontwikkeling docenten
Het ISO organiseert de Docent van het Jaar verkiezing om aandacht te vragen voor goed docentschap en onderwijs. Helaas krijgt onderwijs en docentschap op universiteiten en hogescholen nog niet altijd de aandacht en waardering die het verdient. Waar docenten op basis- en middelbare scholen hier een opleiding voor volgen, is er in het hoger onderwijs veel minder aandacht voor didactiek en pedagogiek. Van der Dong: “Doceren is een vak apart, en goed onderwijs is iets wat we niet voor lief moeten nemen. Docenten zouden veel meer tijd en ruimte moeten krijgen om zich te ontwikkelen.” 

Prijs
Youssef El Bouhassani krijgt naast een onderwijsbeurs van 25.000 euro ook een prijs die is gemaakt door Lotte Schipper, student aan de Breitner Academie. Ook wordt El Bouhassani, net als de andere genomineerden voor de titel, lid van het Comenius Netwerk. In dit netwerk komen de winnaars van Comeniusbeurzen en de genomineerden voor de Docent van het Jaar titel samen om ervaringen en kennis over onderwijs en onderwijsvernieuwing te delen. Het netwerk is ook een gesprekspartner van minister Van Engelshoven.   

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier