Nieuws

Twee nieuwe convenantpartners van het ISO

UTRECHT,
29 juni 2018

Studenten voor Morgen en Dutch Students for Entrepeneurship (Dutch SE) zijn deze week officieel onderdeel geworden van het convenant dat het ISO heeft met diverse studentenorganisaties.

Het ISO is erg blij om de samenwerking met deze organisaties, die zich met belangrijke thema’s bezighouden, te versterken. Eerder dit jaar werd Stip Studenten al lid van het convenant. ISO-voorzitter Tom van den Brink: “We zijn heel blij dat we de samenwerking met deze organisaties versterken. Op die manier kunnen we de belangen van studerend Nederland nog beter vertegenwoordigen, ook als het gaat om duurzaamheid en ondernemerschap.”

Het convenant
Het ISO heeft samen met acht andere studentenorganisaties al jaren een convenant afgesloten. Naast Studenten voor Morgen, Dutch SE en het ISO zijn Integrand, UniPartners, de Landelijke Kamer van Verenigingen, Studentensport Nederland, ESN Nederland, Nederlandse Wereldwijde Studenten, de Dutch Honours Community en Stip Studenten lid van het convenant. Het convenant heeft als doel om de belangen van studerend Nederland zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Dit doen de organisaties door ervaringen, informatie en signalen uit te wisselen en samen op te trekken op belangrijke thema’s, zoals internationalisering en de mogelijkheden van studenten om zich breder te ontwikkelen.

Studenten voor Morgen
Studenten voor Morgen is de landelijke studentenorganisatie voor verduurzaming van het hoger onderwijs. Sinds de oprichting van Studenten voor Morgen in 1997 (toen ‘LHUMP’ genaamd) is haar missie steeds actueler geworden. Met studenten uit heel Nederland en 34 aangesloten lidorganisaties werkt het bestuur aan het informeren van andere studenten rondom duurzaamheid en het organiseren van (jaarlijkse) projecten. Enkele voorbeelden zijn de SustainaBul, een ranking van universiteiten en hogescholen op het gebied van duurzaam onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering, de Duurzame Introductie Stunt, een wedstrijd met introductieweken en studentenverenigingen, en het Sustainability Career Event. Ook coördineert Studenten voor Morgen het online magazine Duurzame Student (www.duurzamestudent.nl) en is zij medeoprichter van het carrière platform Spring Talents (www.springtalents.nl). Voor meer informatie over Studenten voor Morgen kijk op www.studentenvoormorgen.nl.

Dutch SE

Ondernemerschap is goed voor zowel de economie als de werkgelegenheid. Gedurende de laatste jaren zijn meerdere initiatieven ontstaan om nieuwe en jonge ondernemers te helpen met het waarmaken van hun business droom. Studenten zijn een interessante groep en er zijn verschillende organisaties die zich focussen op het helpen van studenten of net-afgestudeerden in het ondernemerschapsveld. Een tekortkoming was echter dat er geen nationale samenwerking tussen die organisaties bestond en zodoende werden kansen gemist, waaronder een gebrek aan kennisdeling en functioneel samenwerken. Daarom was het lastig voor studenten om hun ondernemende kansen te ontdekken buiten hun studentenstad. DutchSE verbindt de krachten van lokale studentondernemer organisaties en op die manier creëert het een sterk nationaal netwerk. Met dat netwerk stimuleert DutchSE de middelen, kennis en passie voor studentenondernemerschap in Nederland.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier