Nieuws

Vacature: ISO zoekt nieuwe medewerkers (9 uur per week)

UTRECHT,
09 januari 2019

Het ISO is per direct op zoek naar drie studenten die ons team komen versterken. Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) zet zich in voor de ruim 730.000 studenten aan het hbo en wo en is de grootste landelijke studentenorganisatie van Nederland. Het ISO is vaste gesprekspartner van onder andere het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de politieke partijen en de koepels van universiteiten en hogescholen en heeft een grote achterban van lokale studentenraden. Samen maken we ons hard voor kansengelijkheid in het onderwijs, de financiële positie van de student, de kwaliteit van het onderwijs en nog veel meer! Dat gebeurt in een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is. 

Werkzaamheden

We zijn per direct op zoek naar drie nieuwe medewerkers:

  • Studentenwelzijn en toegankelijkheid. Deze medewerker gaat zich bezig gaat houden met studentenwelzijn en de toegankelijkheid en kansengelijkheid in het hoger onderwijs. De mentale druk op jongeren en jongvolwassenen lijkt toe te nemen en studenten geven aan dat ze de prestatiedruk als hoog ervaren. De Volkskrant deed in de zomer van 2018 een rondgang langs studentenhuisartsen aan Nederlandse universiteiten, waaruit bleek dat de wachttijden voor studenten die psychologische hulp nodig hebben alleen maar toenemen. Ook de financiële druk op studenten is toegenomen sinds de afschaffing van het leenstelsel en het BSA en selectiemaatregels worden steeds dwingender. Uit verschillende monitors blijkt dat de toegankelijkheid van het hoger onderwijs daardoor aan het afnemen is. Voor het ISO zijn studentenwelzijn en kansengelijkheid grote thema’s en we zijn op zoek naar een medewerker die voor 9 uur per week met deze thema’s bezig wil zijn. Werkzaamheden hierbij zijn het doornemen van beleidsstukken van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de ISO-visie formuleren in reactie op dergelijke stukken, het doen van verschillende onderzoeken rondom deze thema’s en constructief kunnen nadenken over aanbevelingen of oplossingen. We zijn op zoek naar iemand die met vlijt werkt, goed zelfstandig kan werken en die goed stukken kan doornemen en schrijven. Daarnaast is affiniteit met het hoger onderwijs, studenten en/of publieke organisaties en beleid een pré, de inhoud van het werk kunnen we je leren! Ben jij student of net afgestudeerde (hbo/wo) die 9 uur per week beschikbaar is en wil je werken in een hecht team waar je de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen? Stuur dan je schriftelijke motivatie en je CV uiterlijk 25 januari 23:59 naar alofs@iso.nl.
  • De financiële positie van de student en financiële vraagstukken. Deze medewerker gaat zich bezig houden met actuele ontwikkelingen zoals de renteverhoging op studieschulden en de invloed van een studieschuld op het verkrijgen van een hypotheek. Het ISO volgt dit soort ontwikkelingen op de voet en doet geregeld onderzoek naar de implicaties van dergelijk beleid op studenten. Het is bij deze functie dus belangrijk dat je affiniteit hebt met de financiële kant van (onderwijs)beleid, het leuk vindt om hier onderzoek naar te doen en met je werk de positie van de student wilt verbeteren. Wie zoeken iemand iemand die thuis is in het werken met cijfers en die het leuk vindt om financiële onderwerpen uit te diepen en te onderzoeken. Ben jij student of net afgestudeerde (hbo/wo) die 9 uur per week beschikbaar is en wil je werken in een hecht team waar je de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen? Stuur dan je schriftelijke motivatie en je CV uiterlijk 25 januari 23:59 naar alofs@iso.nl.
  • Ondersteuning medezeggenschap. Het ISO heeft 36 medezeggenschapsorganisaties als lidorganisaties. Dit zijn de centrale raden van hogescholen en universiteiten en deze raden hebben veel invloed op het (onderwijs)beleid van hun instelling. Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand die weet hoe de medezeggenschap werkt en het hele land door wil reizen om medezeggenschapsraden te ondersteunen, maar die ook proactief wilt meedenken over hoe we de medezeggenschap kunnen verbeteren en versterken. Enthousiasme, veel kennis van medezeggenschap en een passie voor onderwijs zijn hierbij belangrijk. Enige ervaringen met het geven van trainingen of het spreken voor groepen is een pré, maar zeker geen must. Ben jij student of net afgestudeerde (hbo/wo) die 9 uur per week beschikbaar is en wil je werken in een hecht team waar je de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen? Stuur dan je schriftelijke motivatie en je CV uiterlijk 25 januari 23:59 naar alofs@iso.nl.

 

Het ISO biedt jou een veelzijdige en leerzame functie waarbij je een kijkje krijgt in de wereld van hoger onderwijsland. Deze wereld heeft raakvlakken met de politiek, met beleidsmakers, met de media, met hoger onderwijsinstellingen, maar vooral met studenten. Je mag hierbij zelf indelen wanneer je werkt en komt terecht in een gemotiveerde en enthousiaste werkomgeving. Een teamspeler zijn is daarbij een must! Ben jij student of net afgestudeerde (hbo/wo), ben je 9 uur per week beschikbaar en wil je werken in een hecht team waar je de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen? Stuur dan vóór 25 januari je CV en motivatie naar alofs@iso.nl.

[pdf-embedder url=”http://www.iso.nl/wp-content/uploads/2019/01/Medewerkers-Vacature-2.pdf” title=”Medewerkers Vacature 2″]

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier