Nieuws

IMS en UCSRN versterken ISO-convenant van samenwerkende studentenorganisaties

UTRECHT,
14 juni 2019

Het Interfacultair Medisch Studentenoverleg (IMS) en de University College Student Representatives of the Netherlands (UCSRN) zijn deze week officieel onderdeel geworden van het convenant dat het ISO heeft met diverse studentenorganisaties. Hiermee breidt het ISO het aantal convenantpartners uit naar 12 studentenorganisaties. 

Elk jaar zet het ISO zich in om haar vertegenwoordigende taak beter te vervullen. Dit is onder andere te verwezenlijken door het uitbreiden van het convenant, daar waar verschillende koepelorganisaties die zich bezighouden met belangrijke studententhema’s, zich verenigen. ISO-voorzitter Tom van den Brink: “We zijn blij dat we het convenant kunnen versterken met deze organisaties, die elk op hun manier met studentenzaken bezig zijn. Hierdoor kunnen we de belangen van studerend Nederland nog beter vertegenwoordigen.”

Het convenant

Het ISO heeft samen met studentenorganisaties al jarenlang een convenant afgesloten. Naast het IMS, de UCSRN en het ISO zijn Studenten voor Morgen, Dutch Student Entrepreneurs, Integrand, UniPartners, de Landelijke Kamer van Verenigingen, Studentensport Nederland, ESN Nederland, Nederlandse Wereldwijde Studenten, de Dutch Honours Community en Stip Studenten lid van het convenant. Het convenant heeft als doel om de belangen van studerend Nederland zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Dit doen de organisaties door ervaringen, informatie en signalen uit te wisselen en samen op te trekken op belangrijke thema’s, zoals de aansluiting op de arbeidsmarkt, internationalisering en de mogelijkheden van studenten om zich breder te ontwikkelen.

Interfacultair Medisch Studentenoverleg (IMS)

Het (IMS) is een stichting die zich inzet voor Geneeskundestudenten, met als doel de kwaliteit van het medisch onderwijs bevorderen, de belangen van de geneeskundestudenten behartigen en het signaleren en aanpakken van faculteit overstijgende problemen. Het IMS is de officiële gesprekspartner van de NFU (Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra). Naast de NFU heeft het IMS ook banden met de Nederlandse Vereniging voor Medisch Onderwijs (NVMO). Deze vereniging heeft werkgroepen waarin een afgevaardigde van het IMS bestuur plaatsneemt om ook hier de stem van de studenten te laten horen.

University College Student Representatives of the Netherlands (UCSRN)

De UCSRN is een landelijke organisatie die de algemene belangen van studenten aan University Colleges behartigt. De UCSRN vertegenwoordigt de studie-/studentenverenigingen en medezeggenschapsraden – en daarmee effectief nagenoeg alle studenten – van negen University Colleges: Amsterdam University College (AUC), Erasmus University College (EUC), University College Utrecht (UCU), Leiden University College (LUC), University College Maastricht (UCM), University College Roosevelt (UCR), University College Twente (UCT), Tilburg University College (TUC), en University College Groningen (UCG). De UCSRN stelt zich tot doel om Liberal Arts and Sciences onderwijs op de landelijke onderwijsradar te krijgen en bij te dragen aan gesprekken met verschillende aandeelhouders in het Nederlandse hoger onderwijs over internationalisering, kleinschalige educatie, intensieve studentbegeleiding, en verduurzaming. Tevens zet de UCSRN zich in voor een optimale academische leeromgeving en sociale cohesie op de verschillende University Colleges in Nederland.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier