Geen onderdeel van een categorie

Compensatie leenstelselstudenten laat op zich wachten

UTRECHT,
08 oktober 2019

UTRECHT, 8 oktober 2019 – Vandaag blijkt uit een brief van minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs Cultuur en Wetenschap dat de compensatie voor studenten niet ingezet kan worden voor de masterfase van de studie. In plaats daarvan kunnen de vouchers vijf tot tien jaar na het behalen van een hbo-bachelor of womaster worden ingezet. Voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) Kees Gillesse: “Dit is een domper. De studievouchers hadden voor studenten veel meer waarde gehad als ze deze hadden kunnen zetten tijdens de studietijd.”.

De compensatie wordt gegeven aan de groep studenten die niet volop hebben kunnen profiteren van de investeringen in het hoger onderwijs na de afschaffing van de basisbeurs, de studenten van de studiejaren 2015-2016 tot en met 2018-2019. In juni dienden het CDA en Groenlinks een motie in om de studievoorschotvouchers ook beschikbaar te maken na het behalen van de wo-bachelor en gelijk inzetbaar te maken voor een wo-master. Vandaag blijkt uit een brief van minister van Engelshoven dat dit niet mogelijk is, omdat het voor DUO niet mogelijk is om de ICT-capaciteit vergroten en de systemen op tijd aan te passen te controleren. Kees Gillesse: “Het is belangrijk dat studenten goed worden voorgelicht over deze compensatie. Een studievoorschotvoucher moet geen vergeten tegoedbon worden die in de la blijft liggen.”

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Mylou Miché
+31 (0)6 515 165 01

Contactformulier