Geen onderdeel van een categorie

Onderwijsorganisaties willen schotten doorbreken

UTRECHT,
21 januari 2020

UTRECHT, 21 januari 2020 – Vanmiddag werd het discussiestuk ‘Toekomst van ons onderwijs’ gepresenteerd. Het stuk is een startpunt voor een noodzakelijke dialoog over vernieuwingen in het Nederlandse onderwijs. Voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) Kees Gillesse: “Steeds meer studenten ervaren zoveel druk dat het ten koste gaat van hun welzijn en prestaties. Daarnaast staat de toegankelijkheid en kwaliteit van het hoger onderwijs op de tocht.. 

De partijen AVS, VO-raad, MBO Raad, PO-Raad, LAKS, Vereniging Hogescholen, VSNU, JOB MBO, CNV Overheid, CNV Onderwijs, Interstedelijk Studenten Overleg, Landelijke Studentenvakbond en Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang hebben voor het stuk de handen ineengeslagen. Het stuk is dat de belangen van sectoren overstijgt en een startpunt geeft voor een discussie tussen iedereen die een hart heeft voor onderwijs: ouders, studenten, docenten en bestuurders. 

Het Interstedelijk Studenten Overleg wijst op het hoger onderwijs. Uit het stuk blijkt dat de toegankelijkheid en kwaliteit van het hoger onderwijs onder druk doordat er steeds minder geld per student beschikbaar is en roept daarom op tot structurele investeringen. Voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg Kees Gillesse:”Wat voor ons centraal staat in deze discussie is ruimte voor jongeren om zich te kunnen ontwikkelenKijken naar doorlopende leerlijnen is daarvoor van groot belang. 

Daarnaast blijkt uit het stuk dat leerlingen en studenten onder druk staan. Het Interstedelijk Studenten Overleg noemt hierbij ook factoren aan de rand van het onderwijssysteem. Voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg Kees Gillesse: “Een discussie over onderwijs moet ook gaan over bijvoorbeeld de verslechterde financiële positie van studenten. Dat levert druk op en beperkt de ruimte voor jongeren om keuzes te maken. We moeten binnen het onderwijssysteem zoveel doen als mogelijk, maar de oplossingen ook breder zien dan dat.

Lees meer over het stuk op: www.toekomstvanonsonderwijs.nl.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier