Geen onderdeel van een categorie

Johanna Höffken beste Docent van het Jaar 2020

UTRECHT,
23 juni 2020

UTRECHT, 22 juli 2020 – Johanna Höffken van de TU Eindhoven is uitgeroepen tot de Docent van het Jaar 2020. In deze verkiezing streden docenten van hogescholen en universiteiten om deze eervolle titel én een beurs van 25.000 euro, te besteden aan onderwijsinnovatie. De verkiezing is een initiatief van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). Voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg Dahran Çoban: “Goede docenten zijn essentieel voor goed onderwijs. Johanna Höffken is hét voorbeeld van een docent die het onderwijs in al haar facetten vol enthousiasme vormgeeft.”

Winnaar Johanna Höffken

Johanna Höffken is docent innovation sciences en werkt dagelijks samen met studenten aan responsible innovation. De jury prijst de manier waarop Höffken op vernieuwende wijze theorieën met de praktijk weet te verbinden en hoe ze scherpe ideeën heeft over hoe concrete lesvormen toe te passen en hiermee te experimenteren. In de inhoud en toepassing van haar werk worden ook haar grote intenties om de wereld een stukje beter te maken duidelijk. Daarbij stelt de jury dat haar werkwijze zowel binnen het wo als het hbo kan worden toegepast. Höffken: “Ik ben ontzettend blij en enorm vereerd om deze prijs in ontvangst te mogen nemen. En ik zie er heel erg naar uit om me voor de kansen die deze waardering met zich mee brengt in te zetten! Hartelijk dank!”

Bekendmaking Docent van het Jaar

Anders dan andere jaren werd de winnaar dit jaar niet bekend gemaakt tijdens een fysiek evenement maar sprak de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) Ingrid van Engelshoven de finalisten toe in een filmpje. Daarbij stond ze stil bij hoe juist in deze tijd goede en flexibele docenten onmisbaar zijn. Het ISO organiseert de ‘Docent van het Jaar verkiezing’ – ditmaal voor de zesde keer. Çoban: “Het is fantastisch om te zien hoe gemotiveerde docenten zich inzetten om in hun onderwijs studenten de mogelijkheid bieden om het beste in zichzelf naar boven te halen. Juist in deze tijden waarbij we zien dat het (digitale) contact tussen studenten en docenten essentieel is voor goed onderwijs.’’

Prijs

Höffken krijgt naast een onderwijsbeurs van 25.000 euro ook een fysieke bokaal die deze eervolle titel representeert. Ook wordt zij, net als de andere genomineerden voor de titel, lid van het Comenius Netwerk. In dit netwerk komen de winnaars van Comeniusbeurzen samen om ervaringen en kennis over onderwijs en onderwijsvernieuwing te delen. Het netwerk is ook een gesprekspartner van het ministerie van OCW. Ook krijgt de winnaar van 2020 een jaar lang een ‘erezetel’ in het bestuur van het Comeniusnetwerk. Rector magnificus van de TU/e Frank Baaijens ‘’Ik ben bijzonder blij en trots dat Johanna Höffken deze prijs krijgt. Ze is enorm enthousiast, bevlogen en vernieuwend qua onderwijs, en won vorig jaar al de prijs van beste TU/ebachelordocent. Johanna is een rolmodel bij uitstek voor onze studenten, en een inspiratiebron voor iedereen.’’

Het bekendmakingsfilmpje is te vinden op: https://dvhj.nl/nieuws/docent-van-het-jaar-2020/

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier