Blog, Persbericht

Studenten blij met coronacoulance voor het BSA

UTRECHT,
14 januari 2021

Universiteiten verlagen vanwege de coronacrisis hun BSA dit jaar met een bandbreedte van 10-15%. Voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) Dahran Çoban: “Dit is echt een mooie stap van de universiteiten, waarmee ze laten zien dat dit geen normaal jaar is. Deze verlaging van het BSA haalt de druk van de ketel voor veel studenten.”.

Eerder deze week kwam het ISO, samen met medezeggenschappers uit tien studentensteden, al met een oproep om coulant te zijn met het BSA. Deze oproep was gericht aan de universiteiten, die in tegenstelling tot het hbo nog geen aanstalten maakten op een generieke coulanceregeling voor het verlagen van het BSA. Çoban: ‘’Het is goed om te zien dat de Colleges van Besturen gehoor hebben gegeven aan onze oproep. Studenten die echt in de knel komen kunnen nog steeds individueel geholpen worden, maar voor iedereen is er nu meer ademruimte.’’.

De studentenorganisatie ziet het verlagen van het BSA als een eerste stap in een brede aanpak voor het welzijn van studenten in coronatijd. “Voor het welzijn van studenten moeten er nog meer stappen komen, maar dit is in ieder geval een goed signaal!”, aldus Çoban. ‘’De druk verlagen via het BSA is echt een goed begin, we moeten echter ook de strijd aan met de eenzaamheid en uitzichtloosheid van deze crisis.’’.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier