Persbericht

Miljarden, nu echt voor alle studenten: ISO blij met corona compensatie

UTRECHT,
17 februari 2021

In een persconferentie hebben de onderwijsministers vandaag een grote stap gezet in de compensatie van studenten tijdens deze coronacrisis. Voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) Dahran Çoban: “Het is fantastisch dat het kabinet zo’n enorm financieel gebaar maakt naar studenten en goed dat de onderwijsministers in hebben gezien hoe belangrijk de financiële kant van het verhaal is. De volgende stap is het opschalen van het fysieke onderwijs, dan durf ik te zeggen dat we deze crisis doorkomen als studenten.”.
Iedere student zal komend studiejaar slechts de helft van het collegegeld betalen. Deze crisis heeft een grote impact op studenten, zowel financieel, mentaal als op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Çoban: ”Deze financiële verlichting voor studenten was hard nodig. Deze maatregel zorgt voor een verlichting van de financiële zorgen, maar biedt ook perspectief voor studenten die zich zorgen maken over onvoldoende ontwikkeling binnen hun studie.”.

Onderwijsminister Ingrid van Engelshoven maakt daarnaast vandaag een groot financieel gebaar richting de hoger onderwijsinstellingen. De komende jaren zal er flink geïnvesteerd worden in het onderwijs om zo de achterstanden en mentale klappen die zijn opgelopen door corona tegemoet te komen. Dit was hoognodig en het ISO is dan ook erg blij met deze stap. Dahran Çoban: ”Het gepresenteerde plan investeert in zowel de individuele student als in de instellingen. Op het moment dat instellingen meer financiële ruimte krijgen, zullen
ook studenten daarvan profiteren door middel van bijvoorbeeld betere begeleiding”.

Met deze financiële maatregelen laat het kabinet zien dat ze de problematiek in het hoger onderwijs erkennen
en willen aanpakken. Een volgende stap is volgens de studentenorganisatie het prioriteren van onderwijs in de
exitstrategie van het kabinet, iets waar zij eerder vandaag voor protesteerden in Den Haag. Çoban: ”De weg uit
deze crisis gaat via twee sporen: aan de financiële kant is nu een flinke stap gezet, daarnaast is het fysiek
openstellen van het onderwijs wat ons betreft nu de belangrijkste route voorwaarts.”

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier