Persbericht

De beeldschermstudent mag zich eind maart weer melden in de collegebanken

UTRECHT,
08 maart 2021

Tijdens de persconferentie betreffende de coronamaatregelen is er een lichtpunt aan de horizon van studenten verschenen. Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) is verheugd met het bericht dat hogescholen en universiteiten vanaf 29 maart hun studenten weer een dag per week mogen verwelkomen. ISO-voorzitter Dahran Çoban: “Een kwart van de studenten zit al bijna een jaar voor al het onderwijs achter een beeldscherm, het is fijn dat daar snel ook een moment in de collegebanken bij gaat komen. Online onderwijs werkt eenzaamheid, somberheid en concentratieproblemen in de hand, het is goed dat het kabinet stappen gaat zetten richting meer fysiek onderwijs”

Het kabinet is voornemens om bij de volgende reeks versoepelingen af te koersen op een gedeeltelijke opening van het hoger onderwijs, waardoor studenten weer een klein deel van hun onderwijs fysiek kunnen volgen. Het ISO pleit al gedurende de gehele crisis voor zo veel mogelijk fysiek onderwijs en liet ResearchNed onderzoek doen naar de effecten van online onderwijs op studenten en hun gemoedstoestand. Çoban: ‘’Hoe groter het percentage digitaal onderwijs, hoe slechter studenten zich voelen. Het is mooi dat we een deel van het onderwijs van een computer naar een collegezaal kunnen gaan verplaatsen. Studenten snakken naar contact met medestudenten en hun docenten. Dat studenten dit contact veilig kunnen gaan opzoeken op instellingen is een enorme opluchting.’’

In de komende weken zal het hoger onderwijs zich voorbereiden op onderwijs op 1,5 meter afstand en met verschillende teststrategieën werken naar zo veel mogelijk fysiek onderwijs voor alle studenten. De studentenorganisatie hoopt hierdoor niet alleen de komende maanden, maar ook in het nieuwe collegejaar meer onderwijsuren in de collegezalen te zien. Çoban: ‘’Studenten hunkeren naar een terugkeer naar een normale onderwijssituatie en testen kan een middel zijn om dat te bereiken. We moeten alle zeilen bijzetten om het nieuwe collegejaar zo goed mogelijk te starten, met de studenten in de collegebanken.’’

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier