Persbericht

De beeldschermstudent moet nog even wachten

UTRECHT,
23 maart 2021

De beloofde stip aan de horizon voor studenten blijkt uit te blijven, in de week voor pasen zijn er nog geen versoepelingen voor het hoger onderwijs. Toch is de hoop voor studenten niet volledig opgegeven: zelftesten en sneltesten gaan ervoor zorgen dat de deur richting de collegebanken op een kier blijft staan. Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) is teleurgesteld dat studenten hierdoor langer moeten wachten op fysiek onderwijs, maar opgelucht met het feit dat er wel zicht is op versoepelingen. ISO-voorzitter Dahran Çoban: “Het is niet het perspectief wat ons bij de vorige persconferentie is beloofd, maar het kabinet heeft fysiek onderwijs dit collegejaar gelukkig nog niet opgegeven. We moeten nu alle zeilen bijzetten om de beeldschermstudent eind april weer op hogescholen en universiteiten te kunnen verwelkomen.’’

Het kabinet is voornemens om de komende maand te werken aan meer fysiek onderwijs, door de verruiming van bestaande testpilots en het massaal verspreiden van zelftesten voor studenten. De studentenorganisatie hoopt dat deze ambitie waargemaakt kan worden en studenten hun onderwijs een dag per week fysiek kunnen gaan volgen. Çoban: ‘’Iedere stap voorwaarts is een goede in deze situatie. Studenten zitten nu al ruim een jaar thuis en hebben het zwaar te verduren, de mentale gesteldheid van studenten kan niet veel langer onder de druk van 100% online onderwijs blijven staan.”

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier