Blog, Persbericht

Nieuw ISO-bestuur: ‘’Student centraal in bijzondere tijden.’’

UTRECHT,
09 april 2021

Vandaag sprak de achterban van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), bestaande uit de centrale medezeggenschapsraden van universiteiten en hogescholen, via de digitale weg, haar vertrouwen uit in het kandidaatsbestuur 2021-2022. Het gaat om Lisanne de Roos, Bjorn Blom, Jochem Tollenaar, Gijsbert van Elven en Thomas van der Meer. Ze staan in deze bijzonder tijden voor een grote opgave. “Komend jaar liggen er veel kansen voor studerend Nederland; een nieuw kabinet biedt mogelijkheden tot het najagen van grote ambities op het gebied van hoger onderwijs en de positie van de student.”, aldus kandidaat-voorzitter Lisanne de Roos. ‘’We zitten daarbij nog midden in een pandemie en gaan ons als bestuur inzetten om studenten daar zo goed mogelijk uit te laten komen. Op het gebied van mentaal welzijn wil ik grote stappen zetten.’’

Het kandidaatsbestuur zal op 26 juni Utrecht het stokje overnemen van het huidige bestuur en de belangen van 750.000 studenten gaan vertegenwoordigen. De bestuurswissel zal coronaproof plaatsvinden tijdens de jaarlijkse wisselceremonie in het Academiegebouw in Utrecht.

Lisanne (22) heeft afgelopen zomer haar bachelor Bestuurskunde/Overheidsmanagement aan Avans Hogeschool afgerond. Gedurende haar opleiding heeft ze zitting genomen in de opleidingscommissie en de academieraad. Tijdens haar opleiding heeft Lisanne stagegelopen bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en na het behalen van haar diploma heeft ze een half jaar voor de Utrechtse gemeenteraad gewerkt. Momenteel volgt Lisanne het pre-master programma Management publieke sector aan Universiteit Leiden. Komend jaar zal Lisanne in de functie als voorzitter de woordvoering van het ISO doen.

Bjorn (21) heeft vorig jaar zijn bachelor geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond. Daarna besloot hij zijn verdere interesses na te jagen door een minor Politiek en Bestuur en vakken van journalistiek te volgen. Datzelfde jaar werd hij voorzitter van het overkoepelende medezeggenschapsorgaan Progressief medicijn waar Bjorn de belangen van geneeskunde studenten in Groningen vertegenwoordigde. Ook is Bjorn tijdens zijn studie actief geweest in verschillende commissies binnen zijn studievereniging. Bjorn zal zich komend jaar gaan ontfermen over de interne organisatie van het ISO.

Jochem (22) zit momenteel in leerjaar drie van de bachelor leraar wiskunde aan de hogeschool van Amsterdam. Naast het volgen van colleges staat hij drie dagen voor de klas als wiskundedocent op een middelbare school in Haarlem. Jochem is voorzitter van de opleidingscommissie en vicevoorzitter van het overleg tussen alle opleidingscommissies en de deelraad van de faculteit onderwijs en opvoeding geweest. Tot slot besteed hij veel tijd aan het coördineren van een zomerkamp. Komend jaar zal hij de functie van penningmeester vervullen.

Gijsbert (22) heeft zijn bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht afgerond en is op dit moment bezig met een minor Economics. Naast zijn studie is Gijsbert al sinds 2018 als student-assistent betrokken bij het Select-UU-onderzoeksproject. Gijsbert is daarnaast student-lid van de Co-Creatie Community Learning Spaces, waarin wordt gekeken naar de mogelijkheden voor onderwijsinnovatie in de fysieke leeromgeving. Ook runt Gijsbert samen met medestudenten een onderneming bij Enactus Utrecht. Gijsbert zal de politieke belangenbehartiging binnen het ISO op zich nemen.

Thomas (25) zal nog voordat hij begint als Algemeen Bestuurslid bij het ISO de master Applied Physics aan de Universiteit Twente afronden. Naast zijn studie is hij onder andere actief geweest als voorzitter van studievereniging S.V. Arago en heeft hij twee jaar in de faculteitsraad van de Science and Technology faculteit van de Universiteit Twente gezeten, waarvan het tweede jaar als voorzitter. Thomas is in zijn vrije tijd actief geweest bij de studentenhockeyclub D.H.C Drienerlo.

De aangestelde sollicitatiecommissie spreekt vol lof over het nieuwe bestuur. Voorzitter van de commissie Louise van Broekhoven: “Dit is een team met unieke persoonlijkheden die elkaar aanvullen. De commissie heeft er al het vertrouwen in dat dit bestuur met hun diverse kwaliteiten en passie voor onderwijs, op landelijk niveau van Groningen tot Maastricht, de belangen van 750.000 studenten vol daadkracht en met creativiteit zal vertegenwoordigen.”

Gijsbert van Elven, Bjorn Blom, Thomas van der Meer, Jochem Tollenaar en Lisanne de Roos

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Mylou Miché
+31 (0)6 515 165 01

Contactformulier