Evenement

Verkiezing Docent van het Jaar 2021: wees erbij op 21 april!

UTRECHT,
15 april 2021

UTRECHT, 15 april 2021Aanstaande woensdag 21 april wordt de Docent van het Jaar 2021 gekozen. Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) organiseert deze verkiezing voor de zevende keer op rij. Alle universiteiten en hogescholen hebben een docent voor kunnen dragen. Uit alle inzendingen zijn vier finalisten gekozen die uitblinken als docent. Op 21 april zullen zij de jury door middel van een minicollege proberen te overtuigen. Demissionair minister Van Engelshoven (OCW) zal de prijs uitreiken.

De verkiezing

Het ISO organiseert dit jaar voor de zevende keer de Docent van het Jaar verkiezing. Het ISO organiseert de verkiezing om aandacht te vragen voor het vak van de docent en het geven van goed onderwijs. Ook dit jaar heeft het ISO weer veel aanmeldingen van hoge kwaliteit ontvangen, waarvan de jury vier topdocenten heeft genomineerd. De vier genomineerden zullen tijdens de verkiezing hier een minicollege geven, waarna een van hen de prijs ontvangt uit handen van demissionair minister Van Engelshoven. Daarnaast ontvangt de winnaar een beurs voor onderwijsinnovatie en wordt hij of zij lid van het Comenius Netwerk.

De genomineerden

De genomineerde docenten blinken alle vier uit in de manier waarop zij onderwijs geven. Ze hebben een duidelijke onderwijsvisie en een grote passie voor hun vak. Wat opvalt is dat hun studenten stuk voor stuk lovend zijn over de betrokkenheid van deze docenten en zich serieus genomen voelen. Daarnaast maken deze docenten gebruik van activerende en innovatieve werkvormen en maken ze goed gebruik van feedback. De genomineerden zijn:

Jessica Zweers: Hanzehogeschool Groningen

Arianna Pranger: Universiteit Leiden/LUMC

Machiel Blok; Hogeschool Rotterdam

Karen Kotten-Lips: HAN University of Applied Science

Programma verkiezing

De verkiezing vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht en is te volgen via een livestream. Aanmelden is mogelijk via deze link. Meer informatie is te vinden in de uitnodiging en op www.iso.nl/docentvanhetjaar.

 

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Mylou Miché
+31 (0)6 515 165 01

Contactformulier