Persbericht

ISO presenteert het Studenten Regeerakkoord: studentsucces de norm.

UTRECHT,
21 mei 2021

Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) presenteert vandaag het Studenten Regeerakkoord. In dit regeerakkoord besteedt het ISO aandacht aan de grootste knelpunten binnen het hoger onderwijs die volgens studenten door een nieuw kabinet aangepakt moeten worden. De studentenorganisatie ziet nodige stappen om tot een toegankelijk onderwijsstelsel te komen waarbij studentsucces de norm is. ISO-Voorzitter Dahran Çoban: “De beleidskeuzes die we nu maken bepalen niet alleen deze vier jaren, maar werken door tot ver in de toekomst van onze studenten en onze samenleving.”.

De druk op studenten stapelt zich op: ze kampen met toenemende studieschulden, mentale problemen en een moeilijke aansluiting op de arbeidsmarkt. De studentenorganisatie komt met verschillende financiële- en beleidsmaatregelen als invulling van keuzes die er volgens de studenten tijdens de komende kabinetsperiode gemaakt moeten worden. ‘’Een heet hangijzer is uiteraard de financiële positie van studenten en wat er met de studenten moet gebeuren die de afgelopen jaren gebukt gingen onder het leenstelsel.’’, aldus Çoban. Daar wil het ISO het echter niet bij laten, ook zaken als het aanpakken van mentaal welzijn en het versterken van de medezeggenschap komen aan bod. Çoban: ‘’We willen naar een systeem waarin het succes van de student voorop staat en je de ruimte voelt om jezelf tijdens je studententijd te ontwikkelen. We hebben nu de kans om met politieke keuzes de basis te vormen van een dergelijk systeem’’.

Het regeerakkoord wordt door de studenten aangeboden aan zittende politieke partijen en maatschappelijke organisaties, om een voorzet te zijn voor het daadwerkelijke regeerakkoord. Daarbij ontbreekt uiteraard informateur Mariëtte Hamer niet, zij benadrukte al eerder het belang van onderwijs en het perspectief van jongeren in de formatie. Dahran Çoban: “De formatie gaat nog even duren en de uitkomst is onzeker, maar voor ons één ding duidelijk: studenten en onderwijs zijn de toekomst en moeten aan bod komen de komende vier jaar. Met het Studenten Regeerakkoord hebben wij daarvoor een eerste stap gezet.

Lees hier het volledige Studenten Regeerakkoord

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Mylou Miché
+31 (0)6 515 165 01

Contactformulier