Persbericht

Student wordt wederom aan het lijntje gehouden: nog altijd geen duidelijkheid over aankomend collegejaar

UTRECHT,
18 juni 2021

Ondanks dat de coronamaatregelen steeds verder versoepelen, is er nog altijd geen duidelijkheid voor het hoger onderwijs, zo bleek tijdens de persconferentie eerder deze avond. Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) is verbaasd dat studenten nog altijd in onzekerheid worden gelaten. Kandidaat-voorzitter Lisanne de Roos: “Heel Nederland mag weer naar kantoor, op vakantie en naar festivals, maar de student wordt wederom aan het lijntje gehouden. Het is onbegrijpelijk dat studenten en instellingen nóg langer in onzekerheid blijven over hoe het komende collegejaar eruit gaat zien: 13 augustus is echt te laat”.

Het coronajaar heeft er flink ingehakt bij studenten, zo bleek uit een eerder onderzoek dat het ISO in samenwerking met ResearchNed publiceerde. Als gevolg van het thuis studeren, hadden veel studenten last van eenzaamheid, somberheid en concentratieproblemen. Het ISO benadrukt daarom dat het hoger onderwijs niet langer achtergesteld mag worden. De Roos: “Studenten snakken naar contact met medestudenten en hun docenten. Studeren is zoveel meer dan alleen colleges volgen; het afgelopen jaar heeft bewezen hoe belangrijk de sociale kant van het onderwijs is”.

Organisaties van de introductieweken moeten op meerdere paarden wedden

Het ISO is bang dat deze onzekerheid voor de introductie-evenementen zal betekenen dat er een groot verschil zal ontstaan tussen de opzet van introductieweken in verschillende studentensteden. “We moeten absoluut voorkomen dat studenten in Maastricht al honderd studiegenoten leren kennen terwijl studenten in Leiden elkaar online moeten gaan ontmoeten”, aldus De Roos. De studentenorganisatie benadrukt graag het belang van de introductieweek. De Roos: “De introductieweek biedt voor studenten dé mogelijkheid om nieuwe mensen, een nieuwe stad en een nieuwe instelling te leren kennen. Snel meer duidelijkheid is daarom cruciaal”.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier