Persbericht

Studenten vieren feest: beperkingen in het onderwijs zijn verleden tijd

UTRECHT,
14 september 2021

Ook de laatste beperkingen op de hogescholen en universiteiten vervallen per eind september, zo bleek tijdens de persconferentie eerder deze avond. Vanaf 25 september zijn studenten niet meer verplicht om een mondkapje te dragen tijdens verplaatsing en verdwijnt de maximale groepsgrootte van 75 studenten. Voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) Lisanne de Roos reageert verheugd: “Sinds de heropening van het hoger onderwijs twee weken geleden horen wij ontzettend veel enthousiaste reacties van studenten die na anderhalf jaar eindelijk weer het gevoel terug hebben écht te kunnen studeren. Nu ook de laatste beperkingen verdwijnen, is er extra reden tot feest”.  

Toch ontving het Interstedelijk Studenten Overleg de afgelopen weken ook berichten van studenten die, ondanks de eerdere versoepelingen, nog geen fysiek onderwijs hadden. De Roos: “Op basis van ons ‘Ik-zit-nog-thuis’ meldpunt weten we dat nog altijd veel studenten onnodig vaak onderwijs vanachter hun beeldscherm volgen. Vooral de maximale groepsgrootte van 75 belemmert veel instellingen op dit moment in het organiseren van fysiek onderwijs. Aangezien ook die maatregel wordt opgeheven, staat er voor studenten niets meer in de weg om weer volledig fysiek onderwijs te genieten”.  

Nu het hoger onderwijs weer zonder beperkingen verder kan gaan, vindt de studentenorganisatie het tijd om met elkaar te kijken naar de lessen die geleerd zijn tijdens de coronacrisis. “We zien dat studenten sommige vormen van online onderwijs graag willen behouden. Daarnaast weten we ook dat online onderwijs studeren toegankelijker heeft gemaakt voor studenten met een ondersteuningsbehoefte. Deze geleerde lessen moeten we niet overboord gooien, maar juist verder uitdiepen met elkaar”, aldus De Roos. Vanaf morgen gaat de studentenorganisatie daar weer mee aan de slag, vandaag heft ze het glas op de versoepelingen. 

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier