Persbericht, Uncategorized

Studenten blij met opnieuw coronacoulance vanuit Universiteiten

UTRECHT,
24 januari 2022

In een persbericht kondigen de Universiteiten van Nederland (UNL) eerder vanmiddag aan dat ook dit jaar alle universiteiten kiezen voor een generieke verlaging van het bindend studieadvies (BSA). Universiteiten verlagen vanwege de aanhoudende beperkende maatregelen van de coronacrisis hun BSA dit jaar met een bandbreedte van 10-15%. Woordvoerder van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) Gijsbert van Elven: “Dit is echt een mooie stap van de universiteiten, waarmee ze laten zien dat ook dit collegejaar geen normaal jaar is. Deze verlaging van het BSA haalt absoluut de druk van de ketel bij veel studenten”.  

Het grillige verloop van de pandemie vraagt om coulance richting studenten. “Dit is een fijn signaal naar studenten toe. Inmiddels wordt er op verschillende locaties meer fysiek onderwijs gegeven, maar nog steeds met beperkingen. Daarom is in dit collegejaar een coulante omgang met BSA een logische uitkomst. De generieke verlaging van het BSA geeft studenten meer de ruimte om de eindstreep van hun eerste jaar te behalen.”, aldus de ISO-woordvoerder. Wel benadrukt de studentenorganisatie dat de inspanning van universiteiten niet moet eindigen bij deze coulance-regeling. Gijsbert van Elven: “Instellingen moeten zich desalniettemin blijven inzetten voor de begeleiding van de individuele studenten, zodat hun studiepad niet wordt doorkruist door de impact van de coronamaatregelen.”  

In het coalitieakkoord heeft Rutte IV de ambitie opgeschreven om te komen tot een vernieuwde vorm van het BSA. In deze nieuwe vorm krijgen studenten die een aantal studiepunten te kort schieten, een tweede kans in hun tweede jaar. ISO-woordvoerder Gijsbert van Elven: “Als het kabinet vaart maakt met de uitwerking rondom de plannen van het BSA, zou het zomaar zou kunnen zijn dat we vandaag al afscheid kunnen nemen van het BSA zoals we die lange tijd hebben gekend”.  

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier