2022, Evenement, Nieuws, Persbericht

Vier finalisten in de race voor de titel ‘Docent van het jaar 2022’ 

UTRECHT,
18 maart 2022

De vier finalisten voor de Docent van het Jaar verkiezing 2022 zijn bekend. Astrid Timman-Jacobse (Hogeschool van Arnhem-Nijmegen), Ayokunu Adedokun (Universiteit Leiden), Reinoud Lavrijsen (Technische Universiteit Eindhoven) en Renske de Beijer (Hogeschool Inholland) strijden op 19 april om de eervolle titel ‘Docent van het Jaar 2022’. De jaarlijkse verkiezing wordt georganiseerd door het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) om goed docentschap te vieren. ISO-voorzitter Lisanne de Roos: “De basis om iets te leren wordt gelegd door diegene die het je onderwijst. Toch is de erkenning voor die cruciale rol van docenten lang niet altijd aanwezig. We hebben in het hoger onderwijs heel veel talentvolle docenten rondlopen die hun vak met passie beoefenen. Door één van die uitblinkers te bekronen met de titel ‘Docent van het Jaar 2022’, willen we de erkenning voor goed docentschap weer een boost geven”.  

Het ISO en het Comeniusnetwerk organiseren de landelijke verkiezingen dit jaar voor de achtste keer. De vijfkoppige jury, met daarin onder andere drie studenten, heeft dit jaar in het bijzonder aandacht voor de samenwerking tussen student en docent. Zo wordt er tijdens het juryproces veel aandacht besteed aan interactie met de student en wederzijdse feedback. De Roos: “Uitblinkende docenten zijn continu bezig met de vraag of de lesvorm aanslaat bij hun studenten. Tegelijkertijd moet een voorbeelddocent ook in staat zijn om studenten persoonlijk te laten groeien. Zeker na twee jaar afstandsonderwijs is het des te belangrijker dat studenten en docenten dichter bij elkaar komen middels het geven van feedback”. 

Tijdens de verkiezing zullen de finalisten een mini-college geven waarin ze hun vaardigheden kunnen tonen. De jury zal vervolgens een winnaar aanwijzen op basis van ingestuurde stukken, gesprekken en het mini-college. De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Robbert Dijkgraaf, zal de prijs op 19 april in het Muntgebouw te Utrecht uitreiken. Naast een fysieke prijs, die ontworpen wordt door twee studenten aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, krijgt de winnaar een beurs voor onderwijsinnovatie, evenals een erefunctie binnen het Comeniusnetwerk. 

Klik hier om je aan te melden voor de Docent van het Jaar verkiezing 2022

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Mylou Miché
+31 (0)6 515 165 01

Contactformulier