Uncategorized

14 adviesraden publiceren gezamenlijke bundel over de zorgen van jongeren

UTRECHT,
23 mei 2022

Jongeren hebben zorgen over hun toekomst. Goed onderwijs, werk, een betaalbaar huis, kinderen krijgen en een leefbare planeet, maar ook hun gezondheid en gelijke kansen: allemaal dingen waarover jongeren van nu en van toekomstige generaties onzeker zijn. Veertien adviesraden schreven samen een bundel, waarin zij de samenleving en politiek oproepen om te zorgen dat de huidige én toekomstige jonge generaties een hoopvolle toekomst hebben. De bundel ‘Jongeren en het zorgen voor hun morgen’ is vandaag gepubliceerd.

De Onderwijsraad laat jongeren zelf aan het woord over hun zorgen over het onderwijs. Vier jongerenonderwijsorganisaties hebben een bijdrage geleverd aan de bundel: het Landelijk Aktie Komitee Scholieren, Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs, Landelijke studentenvakbond en Interstedelijk Studenten Overleg. Zij schrijven in hun bijdrage ‘Maak van de mand een vangnet’ over hun zorgen over de toenemende prestatiedruk in het onderwijs.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier