Nieuws, Persbericht

Vier docenten gaan de strijd aan voor de titel ‘Docent van het Jaar 2023’

UTRECHT,
23 maart 2023

Wie wordt de Docent van het Jaar 2023? Die vraag wordt op 24 april beantwoord tijdens de jaarlijkse Docent van het Jaarverkiezing, georganiseerd door het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). De vier finalisten voor de Docent van het Jaar verkiezing 2023 zijn vandaag bekend gemaakt. Birgit Boogaard (Wageningen Universiteit), Ed van Beeck (Erasmus Universiteit Rotterdam), Erik-Jan Broers (Universiteit Tilburg) en Jim Portegies (TU Eindhoven) staan op 24 april in de finale. De verkiezing heeft als doel om stil te staan bij het belang van goed docentschap. ISO-voorzitter Terri van der Velden: “Goed docentschap kan studenten inspireren, motiveren en vooruitbrengen. Met de Docent van het Jaar verkiezing zetten we een paar van deze talentvolle docenten in het zonnetje en geven we het docentschap de waardering die het verdient.” 

De landelijke verkiezing wordt georganiseerd door het ISO en het Comeniusnetwerk, een netwerk van docenten. Dit jaar ligt die focus van de verkiezing op de stimulans die een docent geeft aan de ontwikkeling van studenten. Van der Velden: “Sommige docenten blijven studenten nog jaren later bij, omdat ze zoveel voor een student hebben betekend. Een docent die niet alleen passief informatie zendt, maar actief de studenten begeleidt en hen ondersteunt in hun ontwikkeling. Door deze docenten dit jaar centraal te zetten, hopen wij een stimulans te geven aan dit soort persoonlijk en goed docentschap.” 

De vier finalisten zijn geselecteerd door een vijfkoppige jury, bestaande uit twee docenten en drie studenten. In de Stadsschouwburg van Utrecht zullen zij een mini-college geven over hun vakgebied, waarna de jury hun oordeel uitspreekt over de vaardigheden van de docenten. De docent die hier als beste uit de bus komt ontvangt niet alleen de eervolle titel, maar ook een fysieke prijs, ontworpen door HKU-student Ellen Lensink. Verder gaat de winnaar een erefunctie in het Comeniusnetwerk bekleden en ontvangt deze een beurs om te besteden aan onderwijsinnovatie. 

Klik hier om je aan te melden voor de Docent van het Jaar verkiezing 2023 

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Mylou Miché
+31 (0)6 515 165 01

Contactformulier