Nieuws, Persbericht

PERSUITNODIGING – ‘De student kiest’: onderwijsdebat met onderwijsinstellingen en studentenorganisaties

UTRECHT,
03 november 2023

De landelijke studentenorganisaties, hogescholen en universiteiten slaan de handen ineen en organiseren op dinsdag 14 november het Nationaal Hoger Onderwijsdebat. Kandidaat-Kamerleden stappen de debatring in en gaan honderden studenten en docenten proberen te overtuigen van hun visie voor het hoger onderwijs. Wat zijn de onderwerpen die aan bod komen? De financiële positie van studenten, het bindend studieadvies, flexstuderen, tekortsectoren en de internationalisering van het hoger onderwijs. Dit zijn de belangrijke thema’s waarbij veel op het spel staat aankomende verkiezingen. De politieke keuzes over het hoger onderwijsbeleid raken immers alle ruim 800.000 hbo- en wo-studenten in Nederland. 

Het podium voor dit enerverende debat is de Haagse Hogeschool, waar er plaats wordt geboden aan honderden aanwezigen, waaronder studenten, docenten en andere genodigden. De deelnemende kandidaat-Kamerleden van de politieke partijen worden uitgedaagd om met hun politieke opponenten de degens te kruisen. Na een korte inleiding zullen zij aan de studenten hun verkiezingsprogramma’s en de keuzes van de afgelopen jaren verdedigen en hun toekomstplannen voor het hoger onderwijs toelichten. Het wordt een dynamische confrontatie van ideeën en visies voor de toekomst van het hoger onderwijs. 

Wil u bij dit debat aanwezig zijn? Meld u dan aan via de speciale aanmeldlink voor pers via deze website

Organisatoren: ISO, LSVb, VH en UNL

Politieke partijen: PvdA/GL, BBB, D66, NSC, VVD en CDA

Wat: Het Nationaal Hoger Onderwijsdebat

Wanneer: 14 november 2023 om 15:45 – 19:00

Waar: Haagse Hogeschool, het Auditorium

Programma:

15:45 – 16:30          Inloop

16:30 – 18:00          Debat met kandidaat-Kamerleden van politieke partijen

18:00 – 19:00          Afsluitende borrel

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier