Nieuws, Persbericht

Studentenorganisaties verheugd over nieuwe zorgverzekering voor studenten: ‘Deze verzekering sluit écht aan op de behoeften van studenten’ 

UTRECHT,
29 november 2023

Vandaag sluit de Stichting Studenten Zorgverzekering een overeenkomst met Menzis voor een voordelige zorgverzekering voor studenten. De partijen gaan de komende drie jaar aan de slag om het bestaande zorgcollectief Studenten Goed Verzekerd (SGV) te verbeteren met een geheel nieuw aanbod. Het aanbod bestaat uit een goedkope basisverzekering (Menzis Basis Voordelig) en een ruim aanbod aan aanvullende- en tandartsverzekeringen. Daarnaast zal Menzis investeren in het Studentenwelzijn Fonds waarmee projecten worden gefinancierd om het welzijn van studenten te bevorderen. Voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) Demi Janssen: “Wij zijn enthousiast over deze verzekering die precies aansluit op de behoeften van studenten. Er wordt opnieuw een kwalitatieve zorgverzekering neergezet én de student krijgt de ruimte om met zijn eigen (mentale) gezondheid aan de slag te gaan.” 

Zorgverzekering gekoppeld aan een studentenwelzijnsfonds 

Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) heeft Studenten Goed Verzekerd samen met de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) opgericht. Inmiddels bestaat de onafhankelijke stichting niet alleen uit een zorgcollectief, maar ook uit het Studentenwelzijn Fonds. Door de nieuwe samenwerking met Menzis worden er blijvend investeringen in het fonds gedaan, zodat het fonds studentinitiatieven voor het verbeteren van studentenwelzijn kan blijven financieren. Voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) Elisa Weehuizen: “We zijn ontzettend trots op de ontwikkeling die het fonds de afgelopen jaren heeft doorgemaakt en de vele projecten die door hen gefinancierd zijn. Hiermee wordt al aan de voorkant geïnvesteerd in het welzijn van studenten, met kennis van studenten zelf.” 

Een uitgebreide én betaalbare verzekering  

De nieuwe zorgverzekering biedt studenten toegang tot collectieve voordelen, die zij als individu niet zouden krijgen. Bij de basiszorgverzekering krijg je bijvoorbeeld gratis diensten, zoals een videogesprek met een mental coach, diëtist én een budgetcoach. Je kan ook zelf online aan de slag met een gezondheidscheck, slaapcheck of een digitale cursus. Bij de aanvullende zorgverzekeringen krijgen studenten naast korting op hun premie ook extra vergoedingen. Bijvoorbeeld extra fysiotherapiebehandelingen, tot 80% vergoeding van een mindfulnesscursus en 50 euro vergoeding voor leefstijladvies.  

De zorgverzekering is dus erg uitgebreid, maar behoort toch tot de goedkoopste van Nederland. De basisverzekering kan worden afgesloten vanaf €140,25 per maand bij het standaard eigen risico van €385. De premie is nóg lager, wanneer je kiest voor een hoger eigen risico. Janssen: “Het is duidelijk terug te zien dat in het aanbod rekening is gehouden met de financiële positie van de student. Er is gekozen voor een goede prijs-kwaliteit verhouding.” 

Start van een duurzame samenwerking  

Alle betrokken partijen (ISO, LSVb, Menzis en SGV) kijken positief naar het huidige aanbod voor studenten en de samenwerking van de komende jaren. Janssen: “Het is een verzekering die écht aansluit bij de behoeften van studenten. Dit is de start van een duurzame samenwerking, waarbij Menzis en de stichting concreet aan de slag gaan om de mentale en fysieke gezondheid van studenten te bevorderen.”  

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier