Nieuws, Persbericht

Jubileumeditie: vier docenten strijden voor de titel ‘Docent van het Jaar 2024’ 

UTRECHT,
07 maart 2024

Wie wordt de Docent van het Jaar van 2024? Die vraag wordt op 25 maart beantwoord tijdens de jubileumeditie van de Docent van het Jaar verkiezing, georganiseerd door het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en het ComeniusNetwerk. De vier finalisten zijn bekend: Anke Liefbroer (Tilburg University), Hanneke Velthuijsen (Hogeschool van Amsterdam), Chris Attai (Hanzehogeschool Groningen) en Peter Pelzer (Universiteit Utrecht) staan 25 maart in de finale. Demissionair minister Dijkgraaf (OCW) zal tijdens deze bijzondere tiende editie de prijs uitreiken aan de Docent van het Jaar. ISO-voorzitter Demi Janssen: “Al tien jaar lang zetten we met deze verkiezing goed docentschap in het zonnetje. Het is inspirerend om te zien hoeveel toegewijde docenten zich dagelijks inzetten om studenten te enthousiasmeren voor hun vakgebied. Deze passie en toewijding verdienen alle aandacht, want goede docenten zijn de sleutel tot kwalitatief onderwijs.” 

De landelijke verkiezing wordt georganiseerd door het ISO en het ComeniusNetwerk, een netwerk van docenten. Dit jaar wordt er in het bijzonder aandacht besteed aan docenten die het onderwijs positief willen innoveren.  Janssen: “Onderwijsinnovaties kunnen de kwaliteit van het onderwijs bevorderen door nieuwe lesmethoden te introduceren die beter aansluiten bij de behoeften van studenten. Docenten die actief bezig zijn met het innoveren van hun lessen zorgen er hiermee niet alleen voor dat leren boeiender wordt, maar ook dat het onderwijs relevant blijft en klaar is voor de toekomst. De maatschappij verandert en het onderwijs kan niet achterblijven.”  

De vier finalisten voor de ‘Docent van het Jaar 2024’ titel zijn geselecteerd door een vijfkoppige jury, bestaande uit twee docenten en drie studenten. In DE KOM te Nieuwegein zullen zij een mini-college geven over hun vakgebied waarin ze hun vaardigheden kunnen tonen. De jury zal vervolgens een winnaar aanwijzen op basis van ingestuurde stukken, gesprekken en het mini-college. De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Robbert Dijkgraaf, zal de prijs op 25 maart uitreiken. Naast een fysieke prijs, ontworpen door een student aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, krijgt de winnaar een beurs voor onderwijsinnovatie, evenals een erefunctie binnen het ComeniusNetwerk. Tijdens deze jubileumeditie zullen we ook stilstaan bij de winnaars van de afgelopen jaren en wat zij hebben kunnen bereiken met hun prijs. 

Aanmelden voor dit evenement kan via de volgende pagina: https://iso.nl/docentvanhetjaar/

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Mylou Miché
+31 (0)6 515 165 01

Contactformulier