Vandaag heeft de achterban van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) haar vertrouwen uitgesproken in het kandidaatsbestuur 2025-2026. Het kandidaatsbestuur bestaat uit Sarah Evink, Emma van Straten, Kevin Borges, Sam de Jong en Olmer Tutein Nolthenius. Zij zullen zich aankomend jaar gaan inzetten voor studenten aan de hogescholen en universiteiten in Nederland. “We staan voor grote uitdagingen aankomend jaar, mede door de aankomende bezuinigingen.” Aldus kandidaat-voorzitter Sarah Evink. “Deze financiële veranderingen hebben een grote invloed op de kwaliteit van het onderwijs. Daarnaast hebben veel studenten het ook persoonlijk moeilijk op financieel gebied, dit heeft onder andere effect op de toegankelijkheid van het onderwijs en het mentale welzijn van studenten. Het is belangrijk dat de politiek aandacht heeft voor de kwaliteit en de kansengelijkheid in het onderwijs.”
Sarah (25) heeft recent haar bachelor Europese Talen en Culturen (specialisatie: Spaans & Politiek) aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond. Gedurende haar studietijd is Sarah voorzitter en commissaris educatie van haar studievereniging geweest. Daarnaast heeft ze zich actief ingezet voor studenten binnen de medezeggenschap als voorzitter van de studentengeleding van de faculteitsraad. Verder was ze penningmeester van haar fractie en is ze momenteel secretaris van het algemeen bestuur van ESN Groningen. Aankomend jaar zal Sarah als voorzitter de woordvoering van het ISO op zich nemen.
Emma (22) zit momenteel in de eindfase van haar master Bestuur en Beleid aan de Universiteit Utrecht. Tijdens haar bachelor Gezondheidswetenschappen in Maastricht heeft ze een conferentie in Barcelona georganiseerd voor een zeldzame spierziekte samen met een team honoursstudenten. Ook heeft ze een stage gelopen bij de gemeenteraad in Boxtel, hier heeft ze haar theoretische bestuurskundige kennis kunnen toepassen in de praktijk. Tot slot heeft ze zich twee jaar lang ingezet als vertrouwenspersoon bij haar dispuut in Maastricht. In deze rol heeft ze leren omgaan met conflicten binnen groepen. De vaardigheden die ze tijdens haar studieperiode heeft opgedaan, kan ze komend jaar toepassen wanneer ze zich als secretaris zal inzetten voor de interne organisatie van het ISO.
Kevin (24) is derdejaars communicatiestudent aan Hogeschool Inholland in Rotterdam. De afgelopen jaren heeft hij met veel plezier verschillende medezeggenschapsorganen binnen de hogeschool mogen versterken. Op dit moment vervult hij de rol van commissievoorzitter Personeel & Organisatie binnen de Hogeschool Medezeggenschapsraad. Hij kijkt er ontzettend naar uit om zich het komend schooljaar op landelijk niveau in te zetten binnen het ISO waar hij met gepaste trots de rol van penningmeester op zich zal nemen.
Sam (24) is zijn master Applied Mathematics aan de TU Delft aan het afronden. Naast zijn studie heeft hij rollen vervuld bij de Delftse vakbond VSSD, de centrale medezeggenschap voor fractie Lijst Bèta en bij de facultaire studentenraad. Daarnaast is hij actief bij het Rode Kruis als voorzitter van de nationale jongerencommissie en is hij daar vrijwilliger. Sam zal zich komend jaar inzetten voor de politieke belangen van de student.
Olmer (22) heeft aan de Universiteit Wageningen zijn bachelor Bedrijfs- en consumentenwetenschappen afgerond. Tijdens deze studie heeft hij inzicht gekregen in het consumentengedrag en hoe dit, met behulp van verschillende disciplines, beïnvloed kan worden richting duurzamere keuzes. Daarnaast heeft Olmer een jaar in de centrale studentenraad gezeten, hier hield hij zich bezig met onderwerpen als universiteitsfinanciën, studentenwelzijn en internationalisering. Aankomend jaar gaat Olmer de functie van algemeen bestuurslid bekleden.

Van links naar rechts: Sam de Jong, Emma van Straten, Sarah Evink, Kevin Borges en Olmer Tutein Nolthenius
Op zaterdag 28 juni draagt het huidige bestuur officieel haar verantwoordelijkheden over aan het kandidaatsbestuur. Vanaf dat moment gaan zij de belangen van meer dan 800.000 studenten vertegenwoordigen. Kandidaat-voorzitter Sarah Evink: “De politiek wil op verschillende manieren inspelen op innovatie, hiervoor is de mogelijkheid tot talentontwikkeling op de hogescholen en universiteiten hard nodig. Wij zien dan ook graag meer aandacht voor de belangen van studenten en we kijken ernaar uit om ons daar volledig voor in te zetten.”