Kennisbank:

Rechtshulp

Hulp nodig?

Van problemen met scriptiebegeleiding, tot aan negatief bindende studieadviezen en onvrede over tentamenuitslagen: studenten voelen zich regelmatig benadeeld door hun instelling. Wat moet je daar vervolgens mee? Soms is er de houding dat ‘de instelling het wel zal weten’ en leggen studenten zich onterecht bij het besluit neer. Ze weten vaak niet wat hun rechten zijn, en vooral; waar ze deze kunnen vinden. Zo is het vaak nog onduidelijk wat de OER is en wat je als student daarmee moet doen. Ook is het niet altijd duidelijk wanneer je als student te maken krijgt met de examencommissie.

Voor al deze vragen en meer heeft het ISO het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) opgericht. Deze organisatie zet zich gratis in voor de rechtspositie van studenten. Het LSR kan je helpen met tal van zaken, denk aan juridisch advies, bezwaarschriften en procederen. Voel jij je gedupeerd of heb je twijfels of jouw hogeschool of universiteit wel het juiste heeft gedaan? Neem dan gauw een kijkje op lsr.nl of studierechten.com!

Staat het antwoord op je vraag hier niet bij? Neem contact met ons op, of maak gebruik van een van de onderstaande hulpmiddelen. 

Voor veel praktische en specifieke vragen kan je het beste contact opnemen met je onderwijsinstelling of studieadviseur. 

Voor informatie over studiefinanciering en het leenstelsel kan je vaak terecht bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). 

Voor juridische vragen of klachten kan je contact opnemen met het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR). 

Voor vragen over toegankelijkheid van het hoger onderwijs en studeren met een ondersteuningsvraag kan je terecht op de website Hoger Onderwijs Toegankelijk. 

Ben je mbo-student? JOB is de landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. 

Ben je scholier? Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) is een organisatie van, voor en door scholieren. 

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier