Het Interstedelijk Studenten Overleg zoekt een

Beleidsmedewerker Medezeggenschap

Over de functie

Heb jij een passie voor medezeggenschap én wil jij op nationaal niveau meewerken aan het versterken van de medezeggenschap? Word dan onderdeel van het ISO-team! 

Het ISO is de grootste landelijke studentenorganisatie van Nederland en zet zich dagelijks in voor de belangen van de ruim 800.000 studenten in het Nederlandse hoger onderwijs. Als koepelvereniging van centrale medezeggenschapsfracties houden wij ons bezig met het ondersteunen van de medezeggenschap en het behartigen van de belangen van medezeggenschappers op nationaal niveau. 

Hoewel de medezeggenschap van groot belang is voor de onderwijsinstellingen, zijn de faciliteiten niet altijd op orde. Medezeggenschappers krijgen vaak een lage vergoeding, worden te laat of niet genoeg betrokken bij besluitvorming en krijgen in veel gevallen onvoldoende overdracht, waardoor het wiel ieder jaar opnieuw uitgevonden moet worden. Als beleidsmedewerker Medezeggenschap verdiep jij je in deze onderwerpen en kaart jij deze problematiek aan bij onder andere het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de koepelorganisaties voor hogescholen en universiteiten. 

Je voert in deze functie onder andere gesprekken over de minimale vergoeding voor medezeggenschappers, hun rechten en plichten, de faciliteiten voor de medezeggenschap en de machtsverhoudingen tussen het College van Bestuur en de medezeggenschap. Je geeft beleidsadvies en bent in contact met onze lidorganisaties om onderzoek te doen naar medezeggenschapsproblematiek. Als beleidsmedewerker is geen dag hetzelfde en zal je de ene dag bijvoorbeeld beleidsstukken doorspitten en de andere dag input leveren aan stakeholders of de politiek. 

In deze leerzame en interessante functie duik jij in beleidsdossiers en kom je alles te weten over de medezeggenschap in het hoger onderwijs. Je zorgt er samen met je collega’s voor dat het studentenperspectief niet wordt vergeten en dat de medezeggenschap wordt versterkt. Een goede medezeggenschap zorgt namelijk voor een beter studieklimaat voor elke student. Oftewel, als beleidsmedewerker bij het ISO kan jij écht het verschil maken voor studerend Nederland! 

Het ISO is op zoek naar een student die voor 9 uur per week met deze thema’s bezig wil zijn. Het werk vindt plaats op flexibele uren, afwisselend thuis en op kantoor in Utrecht. Startdatum in overleg zo snel mogelijk. Bij twijfel horen we graag van je!

Wat verwachten wij van jou?

 • 1
  Je bent een enthousiaste hbo- of wo-student;
 • 2
  Je bent flexibel beschikbaar en kan waar nodig bijspringen;
 • 3
  Je doet graag onderzoek en bent analytisch ingesteld;
 • 4
  Je legt makkelijk contact en bent communicatief vaardig;
 • 5
  Je hebt bij voorkeur ervaring in de (centrale) medezeggenschap;
 • 6
  Je bent proactief en bent niet bang om nieuwe ideeën aan te dragen;
 • 7
  Je bent minimaal 1,5 jaar beschikbaar.

Wat bieden wij?

 • 1
  Een flexibele bijbaan voor 9 uur per week (op doordeweekse dagen);
 • 4
  Een uurloon van € 12,40, exclusief vakantietoeslag;
 • 3
  Samenwerking met bevlogen (en hele leuke!) collega’s;
 • 2
  Veel mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen;
 • 2
  De mogelijkheid om impact te maken op nationaal niveau op het gebied van medezeggenschap;
 • 5
  Een goede sfeer met gezellige borrels;
 • 6
  Een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is!

Wie zijn wij?

Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) is de grootste landelijke studentenorganisatie van Nederland en behartigt de belangen van meer dan 800.000 studenten aan universiteiten en hogescholen. Dit doet het ISO via de 41 lidorganisaties en 12 convenantpartners die bij het ISO aangesloten zijn. De lidorganisaties zijn medezeggenschapsraden, fracties van universiteiten en hogescholen als ook twee vakbonden. De convenantpartners zijn studentenorganisaties die zich bezighouden met specifieke studentenbelangen, zoals studentensport of studentenverenigingen. Het ISO is vaste gesprekspartner van onder andere het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de politieke partijen en de koepels van universiteiten en hogescholen.  

De uitvoerende organisatie van het ISO bestaat uit een bestuur en veertien medewerkers. Het bestuur, bestaande uit vijf bestuursleden, wisselt jaarlijks aan het begin van de zomer. Medewerkers zijn doorgaans twee tot drie jaar actief. Zowel medewerkers als bestuursleden hebben diverse portefeuilles.

Solliciteren?

Ben jij het talent dat we zoeken en wil jij je inzetten om de medezeggenschap te versterken? 

Stuur dan je schriftelijke motivatie en cv uiterlijk 15 juni om 23.59 ’s avonds naar Lara Slaats en Frouke van Dam op werkenbij@iso.nl. De gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 19 juni . Mocht je niet kunnen op (een van) deze dagen, schroom dan niet om alsnog te solliciteren en laat het ons weten! 

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Lara, secretaris van het bestuur, via slaats@iso.nl of 06 43 79 49 87. 

We vinden het belangrijk dat iedereen zich vrij voelt om bij ons te solliciteren, en we streven ernaar om een inclusieve werkgever te zijn. We nodigen daarom nadrukkelijk mensen uit van allerlei achtergronden om te solliciteren. 

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier