Het Interstedelijk Studenten Overleg zoekt een

Beleidsmedewerker

Over de functie

Heb jij een passie voor het hoger onderwijs, ben je geïnteresseerd in politiek en beleid én wil jij je inzetten om de belangen van studerend Nederland te behartigen? Word dan beleidsmedewerker bij het ISO! 

Het ISO is de grootste landelijke studentenorganisatie van Nederland en zet zich dagelijks in voor de belangen van de ruim 800.000 studenten in het Nederlandse hoger onderwijs. Wij zijn de vaste gesprekspartner van onder andere het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, politieke partijen en de koepels van universiteiten en hogescholen. Zo houden wij ons bijvoorbeeld bezig met de kwaliteit van het onderwijs, de medezeggenschap en organiseren we verschillende evenementen. Hiermee drukken wij onze stempel op vrijwel alle belangrijke ontwikkelingen in het hoger onderwijs. 

Als beleidsmedewerker bij het ISO werk je samen met het bestuur om ervoor te zorgen dat het studentenperspectief nooit vergeten wordt. Dit doe je bijvoorbeeld door gesprekken te voeren met stakeholders, beleidsstukken door te spitten of door een tof evenement te organiseren. Dit alles doe je in een hecht en gezellig team, waarbij hard werken en een goede sfeer hand in hand gaan! 

Vanaf deze zomer (juli t/m augustus) komen er maar liefst 3 vacatures vrij bij het ISO. De exacte startdatum is in overleg. Zie hieronder meer informatie over de specifieke functies. Het is mogelijk om in je sollicitatie of motivatiebrief een voorkeur aan te geven voor een bepaalde functie. 

Loket Kwaliteitsafspraken

Wil jij inzetten om de onderwijskwaliteit te verbeteren en vind jij het leuk om trainingen te geven? Dan is het ‘Loket Kwaliteitsafspraken’ iets voor jou! 

De komende jaren wordt er flink geïnvesteerd in de onderwijskwaliteit. Binnen hoger onderwijsinstellingen zijn duidelijke (kwaliteits-)afspraken gemaakt over hoe dit extra geld wordt besteed. De medezeggenschap heeft als taak om deze afspraken te controleren en mee te praten over waar dit geld naartoe moet. 

Als beleidsmedewerker kwaliteitsafspraken ondersteun jij de medezeggenschap hierbij. Je geeft trainingen over de kwaliteitsafspraken en deelt tips and tricks. Dit doe je vanuit het Loket Kwaliteitsafspraken, een samenwerkingsverband tussen het ISO en de Universiteiten van Nederland, de Vereniging Hogescholen en de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb). Je houdt de landelijke ontwikkelingen over de kwaliteitsafspraken in de gaten en communiceert (soms ingewikkelde) informatie op een toegankelijke manier naar de medezeggenschappers. 

Als beleidsmedewerker bij het Loket Kwaliteitsafspraken ben je de schakel tussen het landelijke beleid en de medezeggenschap op de instellingen. Zo kan jij, met je collega’s, écht het verschil maken voor studerend Nederland! 

Wie ben jij? 

 • Je bent een enthousiaste hbo- of wo-student; 
 • Je bent flexibel beschikbaar en kan waar nodig bijspringen; 
 • Je hebt affiniteit met de medezeggenschap; 
 • Je kan inhoudelijke informatie effectief communiceren en uitleggen in het Nederlands en Engels; 
 • Je bent sociaal en staat graag voor een groep; 
 • Je hebt een proactieve houding en kan doorpakken wanneer dat nodig is; 
 • Je bent minimaal 1,5 jaar beschikbaar. 
Intern & Evenementen

Heb jij organisatorische talenten en wil jij een spin in het web van het ISO worden? Dan is de functie ‘Intern & Evenementen’ iets voor jou! 

Een belangrijk onderdeel van het ISO is onze evenementenorganisatie, waar jij je volledig op kan uitleven. Er is in deze rol veel ruimte voor creativiteit en eigen initiatief, wat ook erg gewaardeerd wordt. Zo hebben we de afgelopen maanden de Docent-van-het-Jaar-verkiezing georganiseerd en zal jij de jaarlijkse bestuurswissel, Dag van de Medezeggenschap en de kerstborrel voor ons netwerk, bestaande uit het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, politieke partijen en medezeggenschappers, gaan organiseren. Ben je benieuwd hoe deze evenementen eruitzien? Neem dan een kijkje op onze Instagram!   

Daarnaast zal je als medewerker Intern & Evenementen ook binnen het ISO zelf een belangrijke rol spelen. Je werkt nauw samen met de secretaris van het bestuur en ondersteunt bij allerlei interne werkzaamheden. Zo denk jij mee over de invulling van de maandelijkse Organisatie Overleggen waarbij het hele ISO-team samenkomt en ben je medeverantwoordelijk voor het zoekproces naar de nieuwe bestuursleden. Kortom, als Intern & Evenementen-medewerker ben jij een spin in het web van de organisatie!  

Wie ben jij? 

 • Je bent een enthousiaste hbo- of wo-student; 
 • Je bent flexibel beschikbaar en kan waar nodig bijspringen; 
 • Je kan gestructureerd werken en goed overzicht bewaren; 
 • Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel; 
 • Je bent communicatief vaardig en proactief; 
 • Je bent minimaal 1,5 jaar beschikbaar. 
Accreditatie & Kwaliteitszorg

Houd jij ervan om je inhoudelijk in onderwerpen te verdiepen en wil jij zorgen dat het studentenperspectief nooit wordt vergeten? Dan is de functie ‘Accreditatie & Kwaliteitszorg’ iets voor jou! 

In het Nederlandse hoger onderwijs bestaat er een stelsel van accreditatie, waarmee de basiskwaliteit van opleidingen en instellingen gewaarborgd wordt. Op dit moment gebeurt dit op opleidingsniveau, waarbij elke nieuwe en bestaande opleiding moet worden ‘goedgekeurd’ door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). De komende jaren zal echter de switch worden gemaakt naar accreditatie op instellingsniveau, waarbij iedere instelling zelf de kwaliteitscontrole van opleidingen kan doen.

Als beleidsmedewerker Accreditatie & Kwaliteitszorg duik jij in deze inhoudelijke beleidsdossiers, geef je beleidsadvies en zit je aan tafel met stakeholders, zoals de NVAO, het ministerie van OCW en de koepelorganisaties van hogescholen en universiteiten. Zo zal je je de ene dag verdiepen in politieke en beleidsmatige ontwikkelingen en ga je de andere dag het gesprek aan met externe organisaties. Op deze manier zorg jij ervoor dat ingewikkelde onderwerpen begrijpelijk worden gemaakt en vertegenwoordig jij de stem van de student. In andere woorden, als beleidsmedewerker bij het ISO kan je op verschillende manieren de studentenstempel drukken op beleid! 

Wie ben jij? 

 • Je bent een enthousiaste hbo- of wo-student; 
 • Je bent flexibel beschikbaar en kan waar nodig bijspringen; 
 • Je kan complexe thema’s helder uitleggen;
 • Je werkt nauwkeurig en hebt oog voor detail; 
 • Je vindt het leuk om in beleidsdossiers te duiken; 
 • Je bent proactief en communicatief vaardig; 
 • Je bent minimaal 1,5 jaar beschikbaar. 

Het ISO is op zoek naar een student die voor 9 uur per week met (een van) deze thema’s bezig wil zijn. Het werk vindt plaats op flexibele uren, afwisselend thuis en op kantoor in Utrecht.

Wat bieden wij?

 • 1
  Een flexibele bijbaan voor 9 tot 12 uur per week (op doordeweekse dagen);
 • 2
  Een goede sfeer met gezellige borrels;
 • 3
  Veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen;
 • 4
  Samenwerking met bevlogen (en hele leuke) collega’s;
 • 5
  Mogelijkheden om impact te maken op een nationaal niveau;
 • 6
  Een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is!

Wie zijn wij?

Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) is de grootste landelijke studentenorganisatie van Nederland en behartigt de belangen van meer dan 800.000 studenten aan universiteiten en hogescholen. Dit doet het ISO via de 41 lidorganisaties en 12 convenantpartners die bij het ISO aangesloten zijn. De lidorganisaties zijn medezeggenschapsraden, fracties van universiteiten en hogescholen als ook twee vakbonden. De convenantpartners zijn studentenorganisaties die zich bezighouden met specifieke studentenbelangen, zoals studentensport of studentenverenigingen. Het ISO is vaste gesprekspartner van onder andere het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de politieke partijen en de koepels van universiteiten en hogescholen.  

De uitvoerende organisatie van het ISO bestaat uit een bestuur en veertien medewerkers. Het bestuur, bestaande uit vijf bestuursleden, wisselt jaarlijks aan het begin van de zomer. Medewerkers zijn doorgaans twee tot drie jaar actief. Zowel medewerkers als bestuursleden hebben diverse portefeuilles.

Solliciteren?

Ben jij het talent dat we zoeken en wil jij je inzetten om de belangen van studerend Nederland te behartigen? 

Stuur dan je schriftelijke motivatie en cv uiterlijk 25 juli om 23.59 ’s avonds naar Frouke (wervingsmedewerker) en Daniël (secretaris) via werkenbij@iso.nl. In deze motivatie kan je eventueel ook je voorkeur voor een functie aangeven. De gesprekken zullen plaatsvinden tussen 27 juli en 4 augustus. Mocht je niet kunnen op (een van) deze dagen, schroom dan niet om alsnog te solliciteren en laat het ons weten. Dan vinden we een ander moment. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Daniël, secretaris van het bestuur, via vanbrussel@iso.nl of 06 43 79 49 87.

We vinden het belangrijk dat iedereen zich vrij voelt om bij ons te solliciteren, en we streven ernaar om een inclusieve werkgever te zijn. We nodigen daarom nadrukkelijk mensen uit van allerlei achtergronden om te solliciteren. 

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier